Med hjælp fra et minidrivhus er rabarbersæsonen allerede startet, og de første stængler er trukket. En hel kage blev det ikke til, men de fire lækre, sprøde og særdeles velsmagende stængler blev brugt til aftensmaden – hakket bøf med bløde løg, agurkesalat og rabarberkompot. Ganske nemt er det at tilberede rabarberstænglerne. Skær dem i ca. 2 cm lange stykker, drys med lidt sukker og tilfør så meget vand i en ovnfast skål, at bunden er dækket. Tænd ovnen på ca. 190 grader og bag rabarberstænglerne i ca. 15 min. til de er møre.
Har du ikke allerede rabarber i din have – eller har du lyst til at udvide forsyningen, så er det et rigtigt godt tidspunkt at plante rabarber netop nu. I dit havecenter har de et stort udvalg af forskellige sorter, som alle passer til det danske klima. Forskelligheden består dels i tidlighed for dannelsen af nye skud om foråret, men især på smagen og indholdet af oxalsyre, som er det syrlige stof, der er i rabarber. Generelt er alle de sorter, der er på markedet gode spisesorter. Væksten er på nogle af sorterne mindre og derved er udbyttet også lavere, men smagsoplevelsen rigtig god. De svagtvoksende sorter kan med fordel dyrkes i højbede eller krukker.
- Træk forsigtigt stænglerne – ikke noget med at skære eller klippe
- Husk at du kun må trække stængler af rabarber frem til Sankthans
- Du må aldrig trække mere end 1/3 af alle skuddene på én gang
- Snegle elsker rabarber
- Går din rabarberplante i blomst, skal du fjerne stænglen ved basis af planten, ellers standser dannelsen af nye stængler
- Gød dine rabarberplanter netop nu
Vil du læse mere om de sorter vi har så følg dette link:https://gugplanteskole.dk/baerbuske/