julestjerne

Sådan holder du din julestjerne pæn

Julestjernen (botanisk navn Euphorbia pulcherimma) har i mange år været en fast gæst i danskernes hjem i julen, men det kan være lidt udfordrende at holde liv i den.
Her får du vores bedste tips om køb og pasning af julestjernen. Julestjerner bliver oftest dyrket i de danske gartnerier, så transporttiden er ikke særlig lang og kvaliteten generelt høj. Hvis du vil sikre dig, at dine julestjerner kan holde længe og klæde julen på, så skal du tjekke friskheden af blomsterne.

Julesjerntenen stammer fra Mexico

Vidste du, at julestjernen kommer oprindeligt fra Mexico, hvor den dyrkes som flere meter høj busk? Da planten er vant til varme forhold, bryder den sig ikke om kulde og træk. Den trives bedst ved almindelig stuetemperatur og den skal placeres lyst (julestjernen tåler direkte lys, men stiller ikke krav til det).  Julestjernen tåler ikke for meget vand eller at tørre ud. Derfor skal du vande den med lunkent vand når pottemulden føles tør. Den behøver ingen gødning. Julestjernen er en sæsonplante der pryder med sin flotte blomstring, men som regel er det meget svært at få julestjernen til at blomstre igen.

4 gode råd når du køber julestjerne:

  1. Køb ikke julestjerner, der forhandles udendørs.
  2. Vælg julestjerner med sunde, oprette blade, der ikke er visne.
  3. Pak julestjernen ind i papir, når den skal transporteres hjem.
  4. Køb ikke julestjerner, der står og sopper i vand.

Prøv noget nyt – julestjerner på en ny måde!

Julestjerner uden jord og potte? Mon det er en god idé? Hvis du har lyst til at eksperimentere, kan du forsigtigt fjerne jorden og vaske rødderne rene og placere julestjernen i en flot vase. Således bliver julestjernen til en flot buket med rødder. Metoden med at vaske rødder og sætte dem i vand gør pasningen minimal.