Pres dine æbler til most

høst af æbler

` An apple a day keeps the doctor away`

Sådan lyder det populære engelske ordsprog. Om et æble om dagen vil holde lægen væk, ved vi ikke, men vi ved, at det danske klima er ideelt til dyrkning af saftige og lækre æbler. 

I stedet for at lade dine æbler bare ligge og rådne, kan du få det bedste ud af dem og få dem presset til en forfriskende æblemost søndag d. 24. september og fredag 20. oktober 2023, når vi får besøg af MobilMost mellem kl.12.00 – kl. 14.00

Sådan fungerer det:

• Medbring minimum 50 kg. æbler. Det lyder måske af meget, men et enkelt æbletræ kan nemt give over 100 kg. æbler. Halvtreds kilo æbler giver omkring 40 liter æblemost, som du får på 3 liter Bag – in -box. 

• Tidsbestilling er ikke nødvendig, du skal bare møde op i tidsrummet mellem kl. 12 – 14.00 Ventetid kan dog forekomme. OBS. Har du mere end 150 kg æbler? Så ring venligst til Claus fra MobilMost på 30297281 for at reservere en tid. 

• Maskinen skyller æblerne inden de bliver presset til most, men der må ikke være græs eller skidt på æblerne. Der må ikke være rådne æbler imellem. Alle slags æbler kan bruges – både sure og søde. 

• Forarbejde ca. 14 dage inden – kig til æbletræet en gang om dagen og saml nedfaldsfrugten sammen. Skyl dem ren for skidt om nødvendigt og opbevar æblerne mørkt og køligt (aldrig i plastikposer). Pluk de sidste æbler fra træet et par dage før du kommer.

Find begivenheden på Facebook – få en reminder op til det og invitér eventuelt venner, familie eller naboen til en hyggelig dag med æblemost presning. 

Har du spørgsmål? Kontakt os i dag!

Har du læst: