danske havecentre

6 ideer til hyggelige aktiviteter i efterårsferien

græskar udskæring

Efteråret er en oplagt årstid til at nyde udelivet og bruge naturen til at være kreativ. Her får du 5 ideer til hyggelige aktiviteter i efterårsferien.

1.Traditionelle kastanjedyr

Frugterne på mange af vores træer falder til jorden lige nu, og det er oplagt at samle nogle håndfulde og komme i lommen. De smukke kastanjer, de flotte valnødder, de glatte agern fra egetræer og de runde hasselnødder. Der skal ikke meget til for at sammensætte træfrugterne til fine fantasidyr med tændstikker. Da skallen er meget hård, kan det være en fordel at finde en lille fin skruetrækker frem, så man kan forbore hullet. Alternativt kan man bruge en limpistol til at samle kunstværkerne.

2. Efterårsløv

Indsaml store, små, savtakkede, ovalformede, gule, orange eller rødlige blade. Bladene kan bruges til mange ting. Du kan presse dem, så de i tørret form kan dekorere lykønskningskort eller bruges til en løvfalds-decoupage, hvor du maler et tyndt lag lim over bladene. Du kan bruge dem til at lave en fin krans eller du kan tegne på dem med posca-tusser.

3.Lav mad over bål

Man kan komme helt ned i tempo af at sidde og betragte flammer og gløder, og når vi bare alle lugter af bålrøg, gør det ingenting. Bag snobrød eller rist skumfiduser.

Brændenælderne hakkes i fine stykker, løg og porrer skæres i mindre stykker. Grøntsager og brændenælder brunes i den varme olie inden grøntsagsbouillon hældes ved. Når suppen har simret i ca. 20 min. er den klar.

5. Udhul og dekorer græskar

Den 31. oktober fejrer vi Halloween. En skræmmende oplevelse for mange børn og barnlige sjæle, og traditionen tro skal der udhules græskarhoveder. Hvis du pensler alle sårflader med Atamon, vil du kunne forlænge hovedets holdbarhed med ca. 10 dage.  Alternativt kan du bruge helt almindelig olie eller kokosolie. Olien virker som et beskyttende lag mod forrådnelse og udtørring, så du kan have glæde af det udskårne Halloween græskar i længere tid.

6. Kom til sneglejagt og vind en miniplante

I efterårsferien inviterer vi alle børn under 15 år til at deltage i sneglejagten på de 5 snegle gemt rundt i planteskolen. Deltagerne skal indsamle bogstaver fra hver snegl for at komme frem til trylleordet, der udløser en miniplante ved kassen.

*præmien kan ikke ombyttes til kontanter
* hvert barn kan deltage i sneglejagten max 1. gang.

Har du læst:

Så græs

Sådan sår du græs 1. Det bedste tidspunkt på året

blomstereng med vilde blomster
Blomstereng

Hvad er en blomstereng En blomstereng er et stykke jord,