Åbent i hverdage: 09.00 - 17.30, weekender samt helligdage: 10.00 - 16.00

Mange variationer af bærbuske

I Planteskolen findes mange bærbuske.
Langt de fleste frugtbuske er dejligt nemme at dyrke i din have, og tilmed er mange af dem også meget dekorative i havens bede. De fleste kan sagtens placeres sammen med andre planter som eksempelvis prydbuske.

Dette gør, at man ikke nødvendigvis skal have et hjørne af haven afsat til ’nyttebed’. Brug fantasien og tænk i bladfarver, vækstformer og størrelser. Spørg meget gerne til råds i planteskolen, så kan vi hjælpe med gode plantekombinationer.

De fleste af de frugtbuske der sælges, kan godt klare sig i de mere skyggefulde dele af haven. Dog bliver udbyttet allerbedst ved en solrig placering.

Bærplanter som solbær, ribs, stikkelsbær, blåbær, tyttebær, tranebær etc.unspecified plantes i samme dybde, som de har stået i potten. Vær opmærksom på at hindbær ikke tåler at blive plantet for dybt. Vi anbefaler altid at bruge Komposteret Kogødning® ved plantning af frugtbuske.

Mest efterspurgte er de såkaldte superbær. Det er 5 bærbuske, der udmærker sig ved at være ekstra sunde og fyldte med vitaminer og samtidig er hårdføre.
De fem superbær er:
Aronia/surbær, goji-bær, havtorn, blåbær og solbær.

Glem heller ikke brombær, hassel, figen, kiwi, honningbær og morbær, når du skal plante.
Vilde bærbuske som slåen, mirabel, porse, tranebær og tyttebær er også gode at huske.

Rabarber
De fleste kender de tynde røde stængler, der kan høstes fra april og indtil august. Det er den vi kalder vinrabarber, og som er velegnet til saftkogning og til kager. De lange blomster stængler er også velegnede til dekorationsbrug.

Men der er findes mange sorter, og på oversigten kan du se de forskellige typer og forskellene på dem rababer sorterenkelte Det er dog ikke alle sorter vi har i butikken hele tiden, så kom forbi og lad os vise det store udvalg.

NYHED der er værd at fremhæve:
Rabarber `Livingstone`. Hvor andre sorter kun anbefales at høste på til Sct. Hans, kan denne plante, der er forædlet i England, efter 6 ugers hvile høstes på ny frem til frosten sætter ind.

Rabarber skal yde meget og derfor også tilføres noget at yde af.
Der for anbefaler vi at bruge Komposteret Kogødning(R) ved plantning, og at der de efterfølgende år gødes med en god organisk gødning i det tidlige forår og igen med halv mængde i juli.

Send en uforpligtende forespørgsel

Dit navn (skal udfyldes)

Dit telefonnummer (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked

Gug Planteskole

Gug Planteskole

Tilmeld dig vores

nyhedsbrev og få en gratis sneglefælde!