danske havecentre
danske havecentre
danske havecentre

Stort udvalg af blomsterfrø, økologiske frø og grøntsagsfrø

Fra plantefrø til en færdig plante

Oplev glæden ved at sætte et frø til at spire og se det udvikle sig til en færdig plante – det er en fascinerende og livsbekræftende oplevelse.

Gå på opdagelse i vores brede udvalg af frø, hvor du finder blomsterfrø,grøntsagsfrø, krydderurtefrø samt en hel del økologiske frøsorter. Der er både de gængse sorter samt de lidt mere usædvanlige og eksklusive sorter – alt pakket i smarte frøposer, som indeholder den vigtigste information direkte på posens forside.

Spændende frønyheder og økologiske frø

Nelson Garden, som er vores svenske leverandør af frø, har hele 26 spændende frønyheder i frøsortimentet b.la: `Summer Shell` edamame bønner, Anicia` grønlinse, `Vikinga`quinoa, `Fizzi Pink Dark Center` halvdobbelt stolt kavaler med mørk midte og mange flere.

Se alle plantefrø nyheder

Interessen for økologiske frø har været stigende og vi kan med stor glæde oplyse, at vores frøsortiment af økologiske frø endnu engang er blevet udvidet. Du vil finde hele 78 forskellige økologiske blomsterfrø, grøntsagsfrø og krydderurtefrø.

Se alle de økologiske frø

Gå på opdagelse og bliv inspireret til den kommende plantesæson i vores webshop, hvor du finder et bredt udvalg af plantefrø. Bestil online til levering direkte i din postkasse eller til selvafhentning i planteskolen

Forkultivere eller så direkte på voksestedet?

Det er flere gode grunde til at forspire / forkultivere frø, og det er absolut besværet værd. Det er nemt og billigt at forkultivere planter, og når du sår frøene indendørs, så kommer de i gang tidligere, end hvis du venter til jordtemperaturen er varm nok til at så ude i haven. Således får du et stort forspring, forlænger høstsæsonen og får masser af planter.

Ved forkultivering af frø får du:

  • Længere vækstsæson.
  • Blomsterne og grøntsagerne tidligere i gang.
  • Du undgår at så for mange frø og for tæt, for derefter at skulle luge det meste væk.
  • Du kan komme i gang længe før der er ordentligt plantevejr udenfor.
Frøforspiring – sådan får du succes 
  1. Så altid frøene i såjord, da den indeholder sand og meget sparsom næring. Såjord er netop beregnet til at give frøene den bedste start. Almindelig muld er ikke egnet til forspiring, da den er for næringsholdig, og du risikerer, at rødderne bliver svedene.  Rødderne skal have plads til at udvikle sig – husk at så frøene med den afstand, der står på pakken.
  2. Så frøerne i fugtig såjord, tryk jorden let, så frøene kommer i kontakt med jorden og dæk dem til sidst med ganske lidt jord.
  3. Hold jorden let fugtig og sørg for at den ikke tørrer ud – i starten er det nemmest at bruge en forstøver.
  4. Placér såbakkerne lyst, men ikke i direkte sol.
  5. Tildæk bakkerne let og overvej eventuelt en varmemåtte. Når frøene er spiret, skal du fjerne overdækningen og sænke temperaturen

Gå på opdagelse i vores frøsortiment og planlæg den kommende plantesæson.