Alle ingridienser røres sammen, men vent med de revne æbler og chokoladen, som først tilsættes allersidst.
Dejen skal være tyk, men flydende. Lad den hæve tildækket en times til.
Derefter formes bollerne med en ske på en bageplade, hvor de efterhæver i ca. 30 min. Bages i 25 – 30 min. ved 200 grader.
Æblerne skæres i mindre stykker, ingefær skrælles og hakkes fint. Kom alle ingridienser i en gryde og lad det simre ved svag varme i ca. 45 min.
Blend indholdet, så det bliver en ensartet masse. Nu skal æblesmørret igen stå i gryden ved svag varme til det koger ind og bliver gyldent.
Det kan tage 1 – 2 timer afhængigt af, hvor højt vandindholdet er i dine æbler. Hæld æblesmørret på rene glas med tætsluttede låg og opbevar det i køleskab.
Æblesmør kan erstatte smør på både rugbrød og lyst brød.