Sådan overlever dine stueplanter sommerferien

blomster til altan

Stue – og krukkeplanter har større behov for en hjælpende vandingshånd end andre planter som vokser i haven, der har vandreserverne i jorden til rådighed.

Stueplanter har forskellige vandingsbehov – nogle kan klare sig fint op til flere uger uden vanding, eksempelvis sukkulenter, men de fleste er ikke glade for at tørre ud. Hermed får du et par gode råd om, hvordan du undgår at komme hjem fra ferien til visne planter.

Tips til vanding af krukkeplanter og stueplanter

  • Mange holder stueplanter i vindueskarmen, men det er en rigtig god ide at flytte dem væk fra den skarpe sol, som kan svitse dem. Når stueplanter ikke står i direkte sol, vil de automatisk kræve mindre vand.
  • Skaf dig en aqua flora holiday beholder – et enkelt vandingssystem, der kan holde en flaske med vand i plantejorden, så planten kan blive vandet løbende, mens du er på ferie. Alternativt kan du bruge selvvandingskrukker.
  • Plant dine planter i muld der indeholder fugtbevarende TerraCottem. Vi kan anbefale Osmo pottemuld – en lækker, luftig jord der indeholder vandabsorberende krystaller, som bevirker op til 50 % mindre vanding.
  • Du kan selv blande TerraCottem i mulden, når du planter dine blomster. 1 tsk. per 4 liter potte er nok til at opnå virkning så mulden holder bedre på fugten. Hos os kan du få en pose på 200 gr.  for 74,95.
  • Anskaf dig en fugtighedsmåler -perfekt til krukker og altankasser. Aflæser hurtigt og effektivt jordens fugtindhold og afgiver dermed forløbet for vanding.

Har du spørgsmål? Kontakt os i dag!

Har du læst: