Blomsterløg skal sættes i efteråret

Krokus, tulipaner, vintergæk og narcisser pryder haven og krukkerne i det tidlige forår. 

Det er sådan indrettet, at blomsterløg såsom tulipaner, narcisser, krokus, vibeæg og vintergæk, der blomstrer om foråret, skal i jorden om efteråret. Blomsterløg er noget af det nemmeste at få til at pryde haven, krukken eller bedet. Du skal bare lægge dem i jorden, vande og vente. At lægge blomsterløg er et hyggeligt og overskueligt projekt og forventningens glæde er jo den største.

Efter en lang vinter hungrer vi efter forår, og de farverige blomsterløg er et sikkert hit. De bidrager ikke kun med skønhed og smukke farver efter en grå vinter. Havens bier og andre insekter elsker de tidligt blomstrende krokus, som indeholder både nektar og pollen. Så vil du gøre noget godt for bierne og havens insekter, så husk, at lægge blomsterløg i perioden  september og frem til slutningen af november.  

Sådan lægger du blomsterløg 

Om efteråret ligger løgene i dvale. Den tilstand vil de fortsat være i indtil varme og fugt vækker dem til vækst. Kommer løgene ikke i jorden, vil de spire uden at slå rod, men derefter ikke have kræfter nok til at vokse videre. Lægges de i efteråret, vil løgenes rodsystem gå i gang. Når løgene er færdige med deres blomstring om foråret, visner de langsomt ned og løget vender tilbage til dvalen. 

Hvornår skal blomsterløg i jorden 

Det er bedst at sætte blomsterløg i jorden fra september til oktober, men du kan gøre det så længe, man kan grave i jorden og frosten ikke er sat ind. 

Hvor dybt skal man sætte blomsterløg? 

En tommelfingerregel siger, at løget skal ned i en dybde, der svarer til løgets højde tre gange. Er løget ca. 3 cm højt, så skal hullet være 9 cm dybt. Husk at vende løget med toppen op og rodkagen nederst. Dæk hullerne til med løs jord og vand godt til. 

Hvilke blomsterløg skal udsmykke din have i det kommende forår? Se et lille udpluk af blomsterløg sortimentet i vores webshop eller kig forbi planteskolen. 

 

Sådan plejer du blomsterløgene

Vinter/ tidligt forår

– Fjern forsigtigt nedfaldne grene og blade fra bedet med forårsløg.
– Potter eller mindre krukker kan tages ind til drivning

Forår

– I takt med, at de forskellige forårsløg dukker frem, kan du finde huller, hvor du kan plante stauder. Stauderne er gode til at afløse forårsløgene.
– Afblomstrede prydløg fra krukker kan plantes ud i bedene. 
– Når vintergækkerne er ved at blomstre af, kan du grave klyngerne op og dele dem. Det vil fremme blomstringen i årene frem.

Sommer 

– Ønsker du ikke at de frøformere sig, så skal du fjerne de afblomstrede blomsterstande.
– Alle forårets narcisser og tulipaner er visnet så langt ned, at du godt må klippe resterne af, hvis de skæmmer bedet.

Efteråret

– Højsæson for at lægge nye prydløg fra slutningen af september og frem til jul.
– Alle prydløg har glæde af at blive gødet om efteråret. Løgene har nemlig været i hvile hele sommeren og starter med at vokse nu.

Har du spørgsmål? Kontakt os i dag!

Har du læst: