Stueplanter til badeværelset

Stueplanter til badeværelset

4 grønne planter til badeværelset

Det kan godt være lidt udfordrende at finde stueplanter til badeværelset, da det ofte er både mørkt og fugtigt, men du kan alligevel indrette badeværelset med planter. Her får du vores bud på nogle stueplanter, som kan trives i mørke og fugtige omgivelser.

Bemærk venligst, at ingen planter kan klare sig uden noget som helst lys, der er bare nogen, der kan klare skygge/ begrænset mængde lys. 

 • Væddeløber (Chlorophytum comosu) bryder sig ikke om direkte sollys og trives godt i halvskygge. Det er en nøjsom plante, der er ret tilpasningsdygtig, som gør væddeløberen perfekt til badeværelset. En ekstra fordel ved væddeløberen er, at den er en luftrensende plante, der vil give indeklimaet et boost.

   

 • Husløg (Sempervivum tectorum) er en køn lille plante, og er især velegnet til det lille badeværelse, hvor der ikke er ret meget plads. Husløg stiller ikke store krav til sin pasning, og er derfor en nem plante. Husløg og andre sukkulenter er generelt velegnede til badeværelset.
 
 • Aloe vera er en populær plante, som du måske også kender fra forskellige kosmetikprodukter. Den har dog andre gode egenskaber såsom at producere og rense ilten. Den egner sig derfor især specielt godt i soveværelset, men kan også trives på badeværelset. Den har nemlig ikke brug for så meget lys og kan fungere fint i høj fugtighed.

   

 • Svigermors skarpe tunge (Sansevieria trifasciasta) er én af de mindst krævende og hårdføre planter, som  du kan anskaffe dig. Den trives fint i skygge og kræver ikke meget vand.

  Du finder et stort udvalg af stueplanter hos os i Gug Planteskole og vi står altid klar til at give dig professionel og kvalificeret råd og vejledning. Besøg os og få en frodig oplevelse.

  Se vores åbningstider her. 

Ofte stillede sprøgsmål om stueplanter

Der er ikke entydigt svar på dette spørgsmål. Det afhænger af hvilken slags stueplante der er tale om, hvor planten står osv. Stueplanter har generelt mindre behov for vand i løbet af vinteren end i sommerperioden. Brug eventuelt en fugtighedsmåler, hvis du er i tvivl. 

Der kan være mange mulige grund for at planten mistrives. Når en plante smider bladene, er det typisk tegn på stress, som eksempelvis kan opstå, hvis planten bliver overvandet i en længere periode. 

Det er en god ide at omplante dine stueplanter i en større potte med frisk pottemuld hvert eller hvert andet år. Mange stueplanter kvitterer med fin ny tilvækst og trives meget bedre! 

Stueplanter gødes typisk i vækstsæsonen fra ca. marts til september. Du kan bruge flydende gødning eller pillegødning, og når du husker at give stueplanterne næring, får du stærke planter med flotte grønne blade. 

Har du spørgsmål? Kontakt os i dag!

Har du læst: