Græsplænen har mange funktioner i haven. Den er med til at binde havens forskellige afdelinger sammen og får haven til at fremstå som en helhed. Græsfladen sørger for at jorden er dækket med plantevækst, og når det regner meget, så er græsset med til at lede vandet ned i jorden – langt mere effektivt end en fast belægning af eks. sten og fliser.
For at få en flot græsplæne skal du passe den (også) om efteråret.
Her får du 4 simple fif til hvordan du sikrer dig grønt græs til næste år:

1. Saml nedfaldne blade med din plæneklipper

Græs kræver lys og luft. Hvis der ligger en dynge af visne blade, så trives græsset ikke. Lige nu er bladene sprøde, men snart vil de blive våde og fedtede, og så vil græsset i værste fald rådne og gå ud. Du skal derfor løbende samle de nedfaldne blade op fra din plæne.

2. Husk at øge klippehøjden når du skal slå græsset for allersidste gang i år.

Når du slår græsset meget tæt og dybt, så indikerer du, at det skal skynde sig at vokse en hel masse. Det er en god metode om foråret, når du gerne vil have en tæt plæne. Her i slutningen af sæsonen er det faktisk bedst at sætte klippehøjden op, så det står lidt langhåret tilbage. Det giver græsset ro til at gå lidt i dvale, for det skal ikke kæmpe med en masse ny vækst for at overleve. Det handler lidt om at finde den rigtige længde, så du slipper for at blive ved med at klippe, men omvendt må det ikke blive så langt, at det vil kunne lægge sig ned, når det eventuelt bliver snevejr.

3. Klip kun i tørt græs

Det bedste resultat fås afgjort, hvis du sørger for at klippe i tørt græs.
Årstidens høje fugtighed kan godt være en udfordring, men venter du til sidst på dagen, så har vind og sol mindsket ofte fugten.

4. At give kalk eller ikke at give kalk?

Det er en meget udbredt myte, at hvis der kommer mos i græsplænen er det fordi der mangler kalk. Du kan ikke vide om din plæne mangler kalk uden at foretage en pH måling af jorden. Græs trives bedst i basisk jord, så hvis jorden er for sur, bør du give den kalk for at rette op på pH balancen. Hvis jorden er for sur, vil den ikke kunne optage næring fra gødning, og det vil være spild af penge at give gødning.
Du kan købe et pH måling sæt og måle pH værdien selv, eller du kan få en måling af pH værdien hos os. Vi laver disse målinger gratis i marts måned. Du skal blot grave en pose jord op og møde op hos os i hverdagene. Tidsbestilling ikke nødvendig.