tomater Gug Planteskole

Fra begyndelsen af maj måned kan du starte med at plante tomater i dit drivhus.
Du skal vente et par uger med at plante tomater på friland
for risikoen for nattefrost er ikke helt ovre endnu.

Køb gode kvalitets tomatplanter i planteskolen. De er store og kraftige og tåler bedre transport og håndtering, end de meget små planter til en 10’er foran supermarkedet. Plant udplantnings-planterne med ca. 40 – 50 cm mellem hver plante i drivhuset. Tag potten af, men sørg for at rodklumpen forsigtigt plantes. Behold den lille bambusstøttepind, så planten ikke ”falder om”.

Fjern alle sideskud på planten. De er så små og spæde, at du sagtens kan gøre det med fingrene. Har du mod på at lave “to-armede” tomatplanter, skal du vælge et stærkt sideskud i ca. 30 cm højde og binde det til en snor fra taget. Det anbefales ikke at lave flere ”arme”, da det blot går ud over den samlede mængde tomater.

Når planterne er omkring 50 cm høje bindes de til en snor eller føres ind i en spiral, der hænger ned fra drivhusets tag. I takt med at planten gror, vil toppen skulle bindes yderligere rundt til snoren, eller hjælpes ind i spiralen.

Tomater kræver bestøvning, for at kunne danne frugter. Ryst gerne planterne lidt, åbn vinduer og døre og invitér insekter ind, så de kan klare arbejdet.

Husk at tomater altid skal stå fugtigt. I vandingsvandet skal der altid doseres gødning.

Omkring 1. september kan man ”toppe” sine planter. Dvs. fjerne topskuddet og lade alle de anlagte klaser udvikle sig uden at planten vokser videre.

God arbejdslyst! 🙂