Kærmindesøster ‘Jack of Diamonds’®

Kærmindesøster - månedens plante i april 2024

Om månedensplante:
Månedens plante er nøje udvalgt af Haveselskabet med inspiration fra Danske Planteskolers medlemmer. Kærmindesøster (Brunnera macrophylla) ‘Jack of Diamonds’® er udvalgt af Haveselskabet som månedens plante i april 2024. Her får du en oversigt over plantens karakteristika, anvendelse og dyrkningsvejledning.

Kærmindesøster - en skønhed til haven

Kærmindesøster, også kendt som Brunnera macrophylla ‘Jack of Diamonds’®, er en iøjnefaldende flerårig plante med store blade prydet af et smukt hvidt krakeleret mønster. Fra begyndelsen af maj fremstår en let sky af himmelblå blomster over bladmassen, og disse blomster egner sig fint til afskæring, hvis man ønsker det.

‘Jack of Diamonds’® har en kraftig og kompakt vækst, hvilket gør den velegnet som bunddækkeplante. Den når en højde på ca. 35 cm og en bredde på op til 70 cm. Den er særdeles sund, hårdfør og let at dyrke, og dens løv holder sig smukt gennem hele sæsonen.

Om foråret klippes visne blade væk, og snart derefter dækker nye store blade jorden.

Anvendelse og placering af kærmindesøster

Kærmindesøster trives bedst i halvskygge eller skygge i almindelig havejord. Den er velegnet i skyggefulde bede, enten alene eller i mindre grupper. I kombination med andre bladplanter som f.eks. hosta og bregner, kan man skabe smukke sammensætninger med varierede løvfarver og former.

‘Jack of Diamonds’® egner sig også godt til krukker, som kan placeres på husets skyggefulde sider. Den er smuk gennem hele sæsonen, selv uden for blomstringstiden, hvor det sølvfarvede løv lyser op. Desuden fungerer den som et godt alternativ til hosta, da snegle ikke bryder sig om at æde dens store, ru blade.

Bestil ‘Jack of Diamonds’® nu for at tilføje denne skønhed til din have! 

Har du spørgsmål? Kontakt os i dag!

Har du læst: