Høstanemone er en robust, løvfældende staude med lang blomstringstid med smukke og yndige blomster der kommer i en række forskellige farver og nuancer såsom hvid, rosa, rød, blåviolet m.m.

Høstanemone stammer oprindeligt fra Japan og det sydlige Kina, men den er blevet et hit i de danske haver. Den er uden tvivl én af staudebedets primadonnaer i august måned, hvor den blomstrer med sine charmerende blomstrer.

Gartnertips om høstanemoner

Placering af høstanemone
Høstanemoner elsker sol, men kan også trives i halvskygge. Står de mere skyggefuldt, vil det går udover blomstringen som vil være minimal.  

Plantning af høstanemone
Plant høstanemoner i almindelig havejord. Foråret er det bedste plantetidspunkt, da plantens rodvækst er kraftigst der, men du kan også plante på andre tidspunkter, blot du undlader at plante efter 1. oktober. Løsn jorden i plantehullet godt og ibland gerne kompost for at opnå et flot resultat. Husk at vande rigeligt i forbindelse med plantning og husk at vande regelmæssigt derefter, da anemoner trives bedst i fugtig jord.

Beskæring af høstanemoner
Høstanemoner visner ned hver vinter, men er ret tidligt fremme om foråret, hvor de grønne blade hurtigt dækker jorden. Hvert forår skal du klippe toppen af og tilføre en portion organisk gødning.

Høstanemoner breder sig langsomt med rodskud, så det kan være nødvendigt at fjerne dele af planten, så den ikke overtager naboplanternes plads.