Frodige grønne stueplanter – Monstera

Monstera stueplante

Man kan ikke snakke om populære og frodige stueplanter uden at nævne Monstera Deliciosa, også kendt som Fingerphilodendron. Plantens popularitet og skønne frodige grønne farve har også medvirket til, at dens let genkendelige bladform nu bliver brugt som print til tapet, tekstiler som puder, sengetøj etc.

Har du været så heldig at få en Monstera kan du her læse nogle gode råd til hvordan du bedst passer den?

 

Sådan passer du din Monstera Deliciosa

Glad for skygge

Noget af det der gør Monstera Deliciosa til en anvendelig stueplante er, at den godt kan placeres i en mørk krog. Ja det er faktisk der den trives bedst. Den kan sagtens tilpasse sig lyset vendt mod nord, øst og vest men er ikke glad for direkte sollys fra et sydvendt vindue. Den tåler faktisk slet ikke direkte sol, og særligt ikke om sommeren hvor solens stråler er meget stærke.

Dens tropiske oprindelse betyder, at den særlig godt kan lide det fugtige klima, og derfor kan du i ny og næ overbruse den med vand fra en sprayflaske. En almindelig stuetemperatur hele året rundt passer en Monstera fint, da den som sådan ikke har en hvileperiode som mange andre planter har.

Dens store blade medfører en kraftig fordampning, og derfor har den brug for vand hele året rundt – men særligt og mest om sommeren når temperaturen stiger. Fra forår til sensommer kan du give den gødning cirka en gang om ugen, hvor du om vinteren kan nøjes med blot at gøre det et par gange.

Trives den kan den blive enormt stor. Hvis det er muligt vil det være oplagt at placere den langs et gelænder (f.eks. fra en trappe), op af en væg, dørkarm eller andet så den har noget den kan støtte sig op af.

Den bliver nemt op mod 2,5 m høj som stueplante, selvom det tager sin tid. Når man køber dem er de ofte omkring 45 cm høje, og med tiden vil de udvikle sig til store planter med kæmpe blade. På de unge Monstera planter er bladene hjerteformede, hvor du på de ældre planter vil se de karakteristiske hullede blade der kendetegner planten.

Har du spørgsmål? Kontakt os i dag!

Har du læst: