Citrusplanter – månedens plante

citrus frugter

Skab eksotisk stemning på terrassen ved at indrette en skøn oase med citrusplanter.

Citrusplanter stammer fra varme lande hvor der er tropiske eller subtropiske klimaer. Du kan dog godt dyrke citrusplanter i det kølige nordiske klima – enten i drivhuset eller i krukker som du flytter inde og ude.

Gartnertips vedr. citrusplanter

Pasning af citrusfrugter er ikke besværligt, når du blot følger guiden til dyrkning af citrusplanter.

Plantning af citrusplanter
Pant altid citrusplanter i citrusjord. Citrusplanter vokser relativt langsomt og skal kun omplantes hvert 3.-5. år. Når du omplanter dine citrusplanter, så sørg for at det bliver gjort i citrusjord. Når du blot husker at anvende citrusjord, så vokser planten helt normalt. Citrusplanter elsker lys og har brug for masser af det. Stil planten et sted hvor den kan få så meget lyst som muligt, eller tænd en lampe med grolys.

Placering af citrusplanter
I oktober, når risikoen for nattefrost opstår, så flytter du blot planterne i ly for vinteren ved 5 – 15 grader i et lyst rum. Citrusplanter skal opbevares frostfrit og ved 5-15 grader hele vinteren. Inden du flytter din citrusplante ud om sommeren, så husk, at den skal hærdes udenfor i drivhuset i to uger, hvor den kun står i skygge. Derefter er den klar til at komme ud i fuld sol på en lun plads med godt læ.

Vanding af citrusplanter
Vanding med regnvand er bedst. Undgå at vande planterne for meget, men pas på at jordklumpen tørrer helt ud.

Gødning af citrusplanter
Tilfør citrusgødning i vandingsavndet fra maj til oktober når væksten er størst. Resten af tiden skal du vande planten med rent vand.

Beskæring af citrusfrugter
Hvis du ønsker at beskære din citrusplante, kan du klippe større grene og skud i april/maj. Formgivning med knibning af endeskud kan ske hele sommeren.

Har du spørgsmål? Kontakt os i dag!

Har du læst: