Skab eksotisk stemning på terrassen ved at indrette en skøn oase med citrusplanter.

Citrusplanter stammer fra varme lande hvor der er tropiske eller subtropiske klimaer. Du kan dog godt dyrke citrusplanter i det kølige nordiske klima – enten i drivhuset eller i krukker som du flytter inde og ude.

Pasning af citrusfrugter er ikke besværligt, når du blot følger guiden til dyrkning af citrusplanter: Plant altid citrusplanter i citrusjord. Citrusplanter vokser relativt langsomt og skal kun omplantes hvert 3.-5. år. Når du omplanter dine citrusplanter, så sørg for at det bliver gjort i citrusjord. Når du blot husker at anvende citrusjord, så vokser planten helt normalt.

·I oktober, når risikoen for nattefrost opstår, så flytter du blot planterne i ly for vinteren ved 5 – 15 grader i et lyst rum. Citrusplanter skal opbevares frostfrit og ved 5-15 grader hele vinteren.

· Vanding med regnvand er bedst. Undgå at vande planterne for meget, men pas på at jordklumpen tørrer helt ud.

· Tilfør citrusgødning i vandingsavndet fra maj til oktober når væksten er størst. Resten af tiden skal du vande planten med rent vand.

· Hvis du ønsker at beskære din citrusplante, kan du klippe større grene og skud i april/maj. Formgivning med knibning af endeskud kan ske hele sommeren.

·Citrusplanter elsker lys og har brug for masser af det. Stil planten et sted hvor den kan få så meget lyst som muligt, eller tænd en lampe med grolys.

· Inden du flytter din citrusplante ud om sommeren, så husk, at den skal hærdes udenfor i drivhuset i to uger, hvor den kun står i skygge. Derefter er den klar til at komme ud i fuld sol på en lun plads med godt læ.