Drivhuset skal klargøres

rengøring af drivhus

Hobbydrivhuset

For mange starter foråret i drivhuset. Sidste års udstyr til forspiring har måske stadig plads i huset, der vinteren igennem har haft funktion af at være lager. Vindueskarmene bugner af nysåede potter og de første spirer af chili og tomater er så småt på vej. Drivhuset skal klargøres til en ny sæson, og det er på høje tid at få det klaret.

Som at vaske bil

At vaske drivhuset af, er ligesom at vaske bilen. Først skal det skylles over, dernæst vaskes med en børste med drivhus rens , for til sidst igen at blive skyllet ren, læs mere på produktet eller spørg i butikken. Af praktiske hensyn, bør du flytte løst inventar ud af drivhuset, inden du går i gang, for du kan desværre ikke nøjes med at vaske huset på ydersiden – faktisk er rengøringen indenfor af større betydning.

Sygdomme og skadedyr

Udover den store tilfredsstillelse ved at kunne se ind og ud af huset gennem rene ruder, jagter vi faktisk overgemte svampe og ikke mindst skadedyr, som eksempelvis spindemider. Spindemiderne er så finurlige, at de lægger deres vinteræg i sprækker og kanter overalt i drivhuset. Æggene klækkes når det bliver lunt, og så er der lagt op til det store ta’ selv bord, når dine nye agurkeplanter bliver plantet ud. Grundig rengøring med en opvaskebørste langs alle samlinger i drivhuset, er derfor en særdeles god investering.

Udskift jorden

Hvis du har anvendt jorden i bunden af dit drivhus til at gro tomater, agurker, chili og deslige i, skal du grave jorden godt igennem og fjerne alle rod- og planterester. Er din jord meget kompakt og ”død” i udseendet, så skal du fjerne ca. 10 cm af den og lægge jorden ud i havens bede, hvor der vokser buske og træer. Erstat nu den bortskaffede jord med en god kompostjord, eks. Bæredygtighedsjorden eller hør i butikken hvilken. Komposten arbejdes godt ind i jorden og jævnes ud.

Har du spørgsmål? Kontakt os i dag!

Har du læst: