` An apple a day keeps the doctor away`
Sådan lyder det populære engelske ordsprog.
Om et æble om dagen virkelig holder lægen væk, ved vi ikke – men vi ved, at det danske klima er ideelt til dyrkning af saftige og lækre æbler.
Har du æbler i haven, som du ikke helt ved, hvad du skal stille op med?
Så er det oplagt at trylle dem om til din egen friskpressede æblemost.
I stedet for at lade æblerne ligge og rådne, kan du få det bedste ud af dem – og få dem presset til forfriskende most lørdag den 6. september, når vi får besøg af MobilMost.
Tidsbestilling er nødvendig – du skal reservere en tid via Turplan.
Bookingen åbner 14 dage før arrangementet afvikles.
Praktisk info når du lave æblemost af egne æbler
• Medbring minimum 50 kg. æbler. Det lyder måske af meget, men et enkelt æbletræ kan nemt give over 100 kg. æbler. Halvtreds kilo æbler giver omkring 40 liter æblemost, som du får på 3 liter Bag – in -box.
• Maskinen skyller æblerne inden de bliver presset til most, men der må ikke være græs eller skidt på æblerne. Der må ikke være rådne æbler imellem. Alle slags æbler kan bruges – både sure og søde.
• Forarbejde ca. 14 dage inden – kig til æbletræet en gang om dagen og saml nedfaldsfrugten sammen. Skyl dem ren for skidt om nødvendigt og opbevar æblerne mørkt og køligt (aldrig i plastikposer). Pluk de sidste æbler fra træet et par dage før du kommer.
Har du yderligere spørgsmål, så kontakt venligst MobilMost direkte.
