danske havecentre

Lav en kloning af et yndlingsfrugttræ

podning af træ

Mød podemester Mikkel Øxenholt d. 5. marts

Har naboen eller et familiemedlem et frugttræ, som du godt kan lide, men du ved ikke hvilken sort det er? Nu har du muligheden for at lave en kloning af det. Du skal bare tage en gren/ kvist af træet og komme fordi planteskolen lørdag d. 5. marts, hvor vi får besøg af frugttræsproducent Mikkel Øxenholt fra Prima Plant, som vil vise dig grundprincipperne i podning.

Podning er en gammel tradition, som er en måde at fremstille planter på, så de er ensrettede.  Podning bruges også til at producerer familietræer med flere sorter, hvor man få et træ med flere forskellige sorter, som bl.a. forlænger høstperioden, da sorterne modner på forskellige tidspunkter. Derudover får familietræer bedre bestøvning og dermed bedre frugtudbytte.

Udover principperne om podning vil Mikkel også fortælle en god historie om mange af de gamle frugtsorter samt de nye sunde sorter.

Sådan foregår det:

• Medbring selv en kvist / gren eller få en gren/ kvist af en sund sort fra Mikkel Øxenholt.
  • Grundstammen hvor kvisten/ grenen skal podes på skal tilkøbes for 35 kr.
  • Alternativt kan du købe et frugttræ og få podet en ekstra sort på.  Således kan du ”designe” dit eget familietræ med flere sorter og selv bestemme sorterne på dit træ.

Det bliver en spændende og lærerig formiddag. Arrangementet er yderst velegnet til børn, og det er oplagt til forældre og bedsteforældre, der ønsker at videregive en spændende tradition til kommende generationer.

Tør du ikke helt at springe ud i det, men er nysgerrig, er du også velkommen til blot at kigge med.

Tidspunkt: Lørdag d. 5. marts kl. 11.00 – 14.00
Sted: Gug planteskole, Indkildevej 17, 9210 Aalborg SØ

Arrangementet er gratis. Påregn dog udgift på 35 kr. for materiale (1 stk. grundstamme).

podning af træ

Har du læst: