Hverdage: 09-17.30 - Lør/Søn/Helligdage: 10-16

Læggekartofler

Læggekartofler i 1,5 kg Spiringskasser eller 2 kg poser

kartofler

Langholt læggekartofler kommer til Gug planteskole i uge 5 i forspiringskasser – klar til at sætte et lyst sted hos haveejeren.

Hvorfor forspiringskasser?

  • Håndteringen af kartoflerne i forspiringskasser hele vejen fra læggekartoffelavlerne til plantecenter og forbruger giver ideelle vilkår for kartoflerne.
  • Læggekartoflerne bliver ikke klemt og stødt, som det kan ske i en pose.
  • Læggekartoflerne får ikke rykket spirer af, hvis spiringen er startet.
  • Lufthuller og afstand mellem kasserne sikrer en mere hensigtsmæssig opbevaring, som giver større sikkerhed for, at der ikke sker spredning af råd, kraftig udtørring af kartoflerne eller dannelse af for lange spirer.
  • Læggekartoflerne kan fortsætte forspiringen i kassen uden at skulle flyttes.

Her er nogle af de gode sorter.
Arielle
er en velsmagende sort, som er velegnet til den meget tidlige sæson, velegnet til kartofelspand.
kartoflen er meget tidlig, ensartet runde med gult kød.
Solist Danmarks tidligste sort. Guldkødet, velsmagende rundovale knolde. En god og sund sort som er resistent mod nematoder.
Borowina   Giver højt udbytte, flot skinnende hud og rundovale knolde. Resistent mod nematoder.
Linzer Delikatesse. Tidlig sort med lange karakteristiske knolde af asparges-typen. Sortens tidlighed gør den særdeles velegnet som tidlig specialkartoffel, og som navnet antyder, er det en sand delikatesse. Knold- og kødfarven er gullig.
Agata Tidlig kartoffel med et superflot glat skind og ensartede velformede knolde. Agata er en tidlig kartoffel, der både kan bruges i den tidlige sæson, ligesom knoldkvaliteten gør, at Agata også kan bruges som sommerkartoffel. Knoldene er ovale med flade øjne, og kød- og skindfarven er gul. En af sortens stærke sider er det meget glatte (næsten smudsafvisende) skind, som er med til at gøre Agata attraktiv i hele sommerperioden.
Ditta En middel/sen delikat spisekartoffel, der giver et stort udbytte af langovale og velformede knolde, som er fastkogende og yderst velsmagende. Ditta er meget spiretræg (som Sava). Dette betyder, at Ditta ikke må lægges, før læggekartoflen har sat spireøjne, og før jordtemperaturen er høj. Sker lægningen for tidligt, er der øget risiko for angreb af rodfiltsvamp og rust.
Cerisa Giver et meget stort antal røde, velsmagende og flotte knolde – en rigtig delikatesse og nærmest specieldesignet til at komme i bakker.
Frieslander læggekartofler vi oplever stor efterspørgsel på netop denne sort, men den er desværre udgået fra produktionen. Dette skyldes at høsten slog fejl pga. tørken i 2018.  Vi kan anbefale en anden læggekartoffel sort som hedder Solisten.  En rigtig god, sund og meget tidlig sort ligesom frieslander. Solisten giver rundovale ensartede knolde.

Skal du bruge en større mængde og måske lidt bredere udvalg så kommer 2 kg poser fra uge  9.bondens bedste

Følgende sorter vil komme:

Bintje
Borwina
Maya
Santera
Solist
Senna
Darling
Hamlet
Exquisa
Gala
Ballerina
Ballerina Øko
Asparges
Folva
Fakse
Royal
Sava
Sava øko
Jutlandia
Hansa
Gala
King Edward
Sava Økologiske
Vitabelle Økologiske

Send en uforpligtende forespørgsel

Dit navn (skal udfyldes)

Dit telefonnummer (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked

[captcha_bank_text]

Gug Planteskole

Gug Planteskole