Sådan dyrker du sætteløg

Løg er nemme at dyrke, og det er en meget taknemmelig plante. Løg bruges flittigt i madlavningen på grund af sin søde smag og saftige konsistens, og det er bare lækkert, at høste hjemmedyrkede løg fra haven. Her er en trin-for-trin vejledning til at dyrke sætteløg:

Trin 1. Køb sætteløg. Det er vigtigt at vælge sunde og robuste løg med et tørt ydre lag. Sætteløg fås i forskellige sorter, og der er gule løg, salatløg, rødløg samt skalotteløg.

Trin 2. Start med at forberede jorden og løsn det, så jorden bliver porøs og luftig. Du kan med fordel iblande noget komposteret kogødning inden du sætter løgene i jorden, således giver du løgene de bedste betingelser for at gro sig store.

Trin 3. Læg sætteløgene i jorden med spidsen af løget pegende opad og ca. 5- 6 cm under jordoverfladen. Sæt dem ca. 10 cm fra hinanden i rækker med en afstand på ca. 30 cm mellem hver række.

Trin 4. Vand efter behov og tilføj lidt organisk gødning.

Trin 5. Beskær de visne blade og blomsterstængler, når de visner og dør. Dette vil hjælpe planten med at koncentrere sin energi til at producere løg.

Trin 6. Du kan høste løgene ca. 4 måneder efter du har sat dem i jorden. Løgene er klar til høst, når de øverste blade begynder at visne og dø.

Trin 7. Når løgene er tørre, kan de opbevares på et tørt og køligt sted, hvor de kan holde sig i flere måneder.

Sådan dyrker du sætteløg! Det er en nem og tilfredsstillende måde at dyrke din egen mad på, og løg er en vigtig ingrediens i mange opskrifter.

Dyrk sætteløg

Ofte stillede spørgsgmål om sætteløg

Sætteløg skal i jorden i perioden marts – maj måned, og du kan høste løgene ca. 4 måneder efter du har sat dem i jorden. 

Løsn jorden og pres løget ned i jorden i ca. 4-6 cm, 10 cm mellem løgene og ca. 20 cm mellem rækkerne. 

Du kan høste løgene ca. 4 måneder efter du har sat dem i jorden. Løgene er klar til høst, når de øverste blade begynder at visne og dø.

Løgene skal opbevares på et tørt og køligt sted, hvor de kan holde sig i flere måneder.

Dyrkning af hvidløg

såning af hvidløg

Du kan sætte hvidløg både om foråret og i efteråret. Du får bedre udbytte ved at sætte hvidløgene i efteråret, men du kan også gøre det om foråret, og når du er i gang med at sætte løg, kan du eventuelt også sætte et par rækker hvidløg.

Læs vores vejledning om dyrkning af hvidløg her.

Har du spørgsmål? Kontakt os i dag!

Har du læst: