Løg er nemme at dyrke og en taknemmelig plante at have i haven. Løg bruges flittigt i madlavningen på grund af deres søde smag og saftige konsistens, og det er en glæde at høste hjemmedyrkede løg direkte fra haven. En pose med 250 g sætteløg giver ca. 7,7 kg løg, og en pose med 500 g sætteløg giver ca. 15 kg løg. Her får du en trin-for-trin vejledning til at dyrke sætteløg, så du kan opnå et godt udbytte.
Sådan dyrker du sætteløg
-
Køb sætteløg: Vælg sunde, robuste sætteløg med et tørt ydre lag. Du kan vælge mellem forskellige sorter som gule løg, rødløg, skalotteløg eller salatløg.
-
Forbered jorden: Sørg for at løsne jorden, så den bliver porøs og luftig. Bland gerne komposteret kogødning for at sikre de bedste vækstbetingelser.
-
Plant løgene: Sæt sætteløgene ca. 5-6 cm under jordoverfladen, med spidsen opad. Afstand mellem løgene skal være ca. 10 cm, og rækkerne bør være ca. 30 cm fra hinanden.
-
Vand og gødning: Vand efter behov og tilføj organisk gødning for at støtte væksten.
-
Høst løgene: Du kan høste løgene ca. 4 måneder efter plantning, når de øverste blade begynder at visne. Når løgene er tørre, kan de opbevares på et tørt og køligt sted, hvor de kan holde sig i flere måneder.
Hvidløg – ekstra tip!
Pssst…. Når du er i gang med at plante sætteløg, kan du også overveje at sætte hvidløg. Hvidløg kan sættes både om foråret og om efteråret ( du får dog det bedste udbytte, hvis du sætter dem om efteråret) . Hvis du allerede har gang i løgplantningen, er det en nem måde at få ekstra lækre, hjemmedyrkede hvidløg – bare sæt et par rækker ved siden af dine sætteløg. Læs vores vejledning om dyrkning af hvidløg her.

Ofte stillede spørgsgmål om sætteløg
Sætteløg skal i jorden i perioden marts – maj måned, og du kan høste løgene ca. 4 måneder efter du har sat dem i jorden.
Løsn jorden og pres løget ned i jorden i ca. 4-6 cm, 10 cm mellem løgene og ca. 20 cm mellem rækkerne.
Du kan høste løgene ca. 4 måneder efter du har sat dem i jorden. Løgene er klar til høst, når de øverste blade begynder at visne og dø.
Løgene skal opbevares på et tørt og køligt sted, hvor de kan holde sig i flere måneder.