én af årtidens dejligste blomster

Kunne du tænke dig en blomstrende plante i de mørke vintermåneder?  Så kan vi på det varmeste anbefale Amaryllis, som også kaldes ridderstjerne. Den er én af julens smukkeste planter og den er virkelig imponerende med sine store, tragtformede blomster på ranke og bladløse stængler.

Vidste du, at ….

  • På latin hedder den Hippeastrum som er en planteslægt med ca. 75 arter fra Sydamerikas græs – og skovområder?
  • Der findes Amaryllis i mange farver : stribede, melerede, fersken, rosa, dybrøde, lillarøde m.fl.
  • Hvis løget er stort, og du er heldig, kan du få 3 – 4 blomster.

Gartnertips vedr. Amaryllis

Plantning af Amaryllis
Brug en god pottemuld og vand den fyldte potte godt op. Placér løget, så det står så højt i potten, at kun halvdelen er dækket af jord. Lys og konstant varme er de optimale betingelser for at løget til at trives.

Vanding af Amaryllis
Vand sparsomt, men vær opmærksom på, at pottejorden ikke tørrer helt ud. Løget må ikke soppe i vand, da det vil så rådne.

Blomstring på Amaryllis
Blomstring sker, når rødderne er udviklede og løget er klar til at danne den 40 – 80 cm høje blomsterstængel, hvorpå de 2 – 4 store tragtformede blomster dannes.

Amaryllis uden jord og vanding

Som noget forholdsvis nyt har man fundet en metode til at svøbe løget i voks og beklæde det med dekorative farver. Helt uden vanding og jord kan du efter nogle uger se, hvordan løget udvikler den fineste blomst. Kræver ingen pasning og er perfekt til julebordet. Du kan forvente en blomstringsperiode på ca. 3 – 5 uger.