Agurker i drivhus – Gule agurker

Gule agurker

Når agurkerne ikke længere vokser

Det kan være svært at høste de spæde små agurker, inden de når fuld størrelse. Men når planten har til opgave at færdiggro 2 – 4 agurker og samtidig både blomstrer og sætter op mod 15 – 20 nye små agurker, så ender det ofte med, at den går helt i stå. De nyansatte agurker i toppen af planten bliver gule og falder af. Det er plantens eget forsvar, der træder til – ellers dør planten af overanstrengelse.
 

Hvad kan du gøre, når agurkerne bliver gule og ikke længere vokser?

Du kan faktisk godt få planten i gang igen, men det kræver mod og mandshjerte, for saksen skal frem.
Først skal man fjerne alle de sideskud, som agurkeplanten er i gang med at sætte. Dernæst skal de største og mest kedelige blade i bunden af planten klippes af. Alle halv – og helvoksne agurker skal høstes, og nu skal man igennem alle de små nyanlagte agurker. Er de bare den mindste smule gule, så af med dem også.
Planten er mest frisk i toppen, så her må der gerne være både blomster og frugter. Er planten ved at nå taget, så løsn snoren, træk planten lidt ned og bind til igen. 

Bekæmp spindemider i agurkerne med biologisk beskyttelse

Viser det sig, at der er spindemider på bagsiden af bladene, så skal du ikke bare lade dem være. Spindemider går både på auberginer, agurker, tomater og melon – og er angrebet kraftigt, så går de også i peber og chili. 

De skal bekæmpes, og det gøres både godt og effektivt med rovmider, som du kan bestille i planteskolen eller i vores webshop. Det er en effektiv og nem måde at bekæmpe skadedyr uden sprøjtemidler. I al sin enkelthed fungerer det således, at rovmiderne æder spindemiderne og du slipper for at spindemiderne suger på dine drivhusplanter.  

Tomatplanter vokser på en anden måde, så de vil ikke være udsat for samme problemstilling, men her er det vigtigt fortsat at knibe alle sideskuddene af, så der er masser af lys og luft omkring de nye tomatklaser. Lad blot topskuddet fortsætte sin vækst, så længe der er plads i drivhuset.

Husk, at lufte ud i drivhuset regelmæssigt, da fugt og varme skaber gode betingelser for skadedyr, sygdomme og svampe angreb. 

Har du spørgsmål? Kontakt os i dag!

Har du læst: