Der er mange fordele ved at dyrke hindbær – bærrene smager himmelsk, planten er nem at dyrke og bliver sjældent angrebet af skadedyr- der er nemlig kun få skadedyr der bryder sig om bærrene og planten.

Beskæring af hindbær

Både hindbær, brombær, og tyttebær bærer frugt på andet års skud. Derfor er det vigtigt, at de skud, der har båret frugt, skæres af ved grunden umiddelbart efter høst. Det giver plads til de nye skud, der bærer frugt næste år.

Dyrkning af hindbær

Hindbær kan plantes både efterår og forår. Hindbær er meget glade for vand, så det er en rigtig god ide at gøre hindbærplantens rødder våde, så de kan trække godt med vand til sig. Når du er klar til at plante dem, graves et plantehul der er 7-8 cm bredere end længden på rodknolden. Hindbær trives godt i alm. havejord og skal plantes et solrigt sted i haven med 50-60 cm mellem planterne. Det er en rigtig god ide at dække jorden med flis eller halm – den vil både holde bedre på jordfugtigheden, men også hjælpe til at holde ukrudt væk.

Hindbær i krukke og højbed

Du kan sagtens dyrke hindbær i krukker eller andre slags plantebeholdere. Der er dog et par vigtige ting at huske, når du dyrker hindbær i krukke – plant kun én hindbærplante pr. krukke og sørg for at krukken er mindst en halv meter dyb og mindst en halv meter i diameter. Det er vigtigt, at krukken er udstyret med et drænhul, så vandet kan løbe ud og planten ikke sopper i vand. Husk at vande regelmæssigt!

Gode hindbærbuske til haven:

Gode hindbærsorter er ’Algonquin’ (sommerhindbær) og ’Aroma Queen’ (efterårshindbær).
En nyere efterårshindbær er sorten ’Aroma Queen’, som har en fantastisk sødme.

Krukkeegnet kompakt hindbær uden torne

Hindbær ”Ruby Beauty™ ” har ingen torne og kræver ingen opbinding. Plant ”Ruby Beauty™ i en god pottemuld, kom leca i bunden og bland langtidsvirkende gødning i jorden. Sæt krukken solrigt og vand og gød efter behov. Den bærer på 2. års skud, dvs. at de frugtbærende skud skal klippes af efter høst. Alternativt skal de fjernes i det tidlige forår.

I Gug Planteskole står vi altid klar til at hjælpe dig ved spørgsmål om placering, plantning og pleje dine hindbærbuske. Har du specielle sortsønsker, hjælper vi også gerne.