Omplantning af stueplanter

omplantning af stueplanter

Giv dine stueplanter nyt liv

Det er en god ide at omplante dine stueplanter i en større potte med frisk pottemuld hvert eller hvert andet år. Mange stueplanter kvitterer med fin ny tilvækst og trives meget bedre. Friske stueplanter spreder frisk luft i dit hjem og er med til at rense giftstoffer fra luften.

Tegn på at stueplanterne skal ompottes:

  • Der stikker flere rødder ud af potten.
  • Plantens vækst er stoppet.
  • Planten størrelse harmonerer ikke med pottens størrelse.

Sådan omplanter du stueplanterne:

At få skiftet noget af den gamle jord ud med frisk pottemuld er nemt. 

1. Find en lidt større krukke og kom lidt leca nødder i bunden efterfulgt af frisk jord. Leca nødder skaber dræn og forhindrer, at planten står og sopper i vand.

2. Træk planten ud af den gamle potte og bank forsigtigt noget af den gamle pottemuld ud. Flyt den over i den nye potte og fyld ny frisk jord på hele vejen omkring rodklumpen og lidt på toppen.

3. Plant ikke for dybt, men i samme dybde som planten har stået før.
Vand godt til.

Omsorgspakke for stueplanter
For at gøre det nemt og overskueligt for dig, har vi sammensæt en omsorgspakke til stueplanter.

Pakken består af:
1 stk. fugtighedsmåler
1 pakke gødningspinde
1 stk. elegant forstøver med metal dys.
1 stk. gave

Når du køber en omsorgspakke giver vi dig 15 ltr. gug gartnermuld som gave. Omsorgspakken kan bestilles til levering, men du kan spare fragten ved at afhente selv i planteskolen. Bestil her.

Undgå rodet
Vil du undgå rodet ved omplantning af stueplanter, kan du altid få hjælp af vore dygtige blomsterdekoratører til det. Bare kom i planteskolen med dine planter, så finder vi en passende potte og omplanter den i noget ny frisk muld. Prisen varierer efter pottens størrelse.

omplantning af stueplanter

Pasnings tips om stueplanter

  •  Placér dine stueplanter lyst, men undgå direkte sollys. De fleste stueplanter har brug for masser af sollys, men de bryder sig ikke om i at stå i skarpt direkte sollys.

  • Vandingsbehovet svinger alt efter hvor planterne står, og om det er vinter eller sommer osv. Stik en finger ned i potten, og mærk, om jorden er tør eller fugtig. Vand kun når jorden er tør og undgå overvanding, som kan få dine planter til at rådne. Undgå også sjatvanding. Er du i tvivl, kan du anskaffe dig en fugtighedsmåler, som kan aflæse behovet for vanding.

  •  Overbrus gerne planterne en gang i mellem med en vandforstøver.
    Dine planter vil elske dig for det.

  • Husk at tilføre gødning i vækstperioden fra ca. begyndelsen af marts til slutningen af september. Brug eventuelt flydende gødning eller gødningspinde.

  •  Støt planterne med en kokosstok, når de vokser.

Stort udvalg af stueplanter i Gug Planteskole

Mangler du friske stueplanter, så læg vejen forbi planteskolen og se det store udvalg af stueplanter. Udvalget af stueplanter varierer, men du kan altid finde mange forskellige slags stueplanter, med blomst eller uden, samt i forskellige størrelser.

Vi bruger ikke sprøjtemidler til vores stueplanter, men benytter nyttedyr til at bekæmpe spindemider og bladlus. Kig forbi og få en grøn oplevelse.

stueplanter

Har du spørgsmål? Kontakt os i dag!

Har du læst: