Liguster Ligustrum vulgare ’Liga’

ligustrum vulgare

Liguster er den mest anvendte hækplante og er da også en klassiker inden for kategorien. Grunden til at ligusteren er populær er, at den er tæt og derfor giver god læ samt er tolerant og nøjsom. Ligusterhække blomstrer også godt og fungerer som husly for mange dyr, heriblandt fugle. En ligusterhæk kan derfor være med til at skabe liv omkring en ejendom.

Ligusterhække tåler beskæring og egner sig godt til at blive formklippet. Går du med en kreativ idé til, hvordan din hæk skal se ud, er liguster et veloplagt valg.

Den mest anvendte ligustersort er ‘Liga’. Sorten er kendetegnet ved at være vintergrøn og have hvide blomster i juni til juli. En ligusterhæk af sorten ‘liga’ vil hurtigt vokse op, og den kan blive forholdsvis høj. Sorten kan plantes i både let og svær jord, og den tåler både tør og fugtig placering i både sol og skygge.

Der bruges ca. 4-­5 planter pr. løbende meter.

Vi anbefaler størrelsen 0/2 80-120 cm med 4-6gr. da man her for en god og holdbar plante, følger man vejledningen og vander godt er den 180cm på 3-4 år
Du kan se mere om pasning på linket her.

Ofte stillede spørgsmål om ligusterhæk

Du kan plante din ligusterhæk fra efteråret og frem til at du ikke kan grave i jorden grundet frost. Du kan også plante ligusterhæk i det tidlige forår frem til slut marts.

For at give ligusterhækken de optimale de optimale betingelser for at etablere sig og gro, anbefaler vi, at du iblander jordforbedring i plantehullet ved plantning. Vær opmærksom på vanding og især i etableringsperioden. Regelmæssig vanding i tørre perioder er en nødvendighed og specielt i de første år af hækkens levetid. Du kan med fordel bruge en flytbar siveslange til vandingen.

Det første år efter at du har plantet din ligusterhæk vokser den ca. 10 cm, mens den de efterfølgende år vokser op til 20-30 cm om året. Køber du hæk der er 80-120 cm fra start, så kan du regne med en hæk på 180 cm i løbet af et par år.

Din ligusterhæk har løbende brug for næring, da den skal holde i mange år. Hvis du har plantet hækken om foråret skal du gøde første gang i den kommende sensommer.

Prisen for ligusterhæk afhænger af om du køber en barrodsplante, en plante med klump eller en plante i potte. Prisen afhænger også af planternes størrelse, rodstørrelse og alder. 

Sæson også betydning for prisen på ligusterhækken. Der er i efteråret sæson for at plante hæk, og det er derfor også i dette tidsrum at der er størst muligt udvalg af hække. Se hele vores udvalg og priser på ligusterhække her.