Avnbøg Carpinus betulus

hornbeam

Gug Planteskole forhandler Avnbøg-hækken. Avnbøg hækken er meget lig Bøg (Fagus sylvatica), men dens blade har dybere årer. Carpinus betulus-hække er mere tolerante over for dårlig jord og udsatte vækstområder end Bøg. Den er hårdfør og semi-stedsegrøn og gror gæslinger fra sidst på foråret til efteråret, og disse gæslinger er velegnet som føde til vilde dyr. Avnbøgens udseende om vinteren er med kobberfarvede blade meget lig Bøgens, men er dog ikke nær så lys i farven.

Det er nemt at vedligeholde Avnbøgens form, og den er ofte en del af et mix af hække. Dens kobberfarvede blade falder ikke af om vinteren og giver ly til mange dyr. Avnbøge kan godt lide sol, men tolererer også skygge godt og egner sig også til lerjord eller andet vådt jord. Den egner sig derimod ikke godt til at gro nær kystlinier eller i sur bund.

Avnbøgehække kan nå en højde på godt to meter inden for fem år, hvis den trimmes inden for ét år efter dens plantning for at optimere forgrening. Gug Planteskoles færdighæk i avnbøg er et godt valg som en villahæk, der øger æstetikken af enhver have. Avnbøg er en robust hæk, som kan gro mange steder og har stor vindresistens. Gug Planteskole anbefaler regelmæssig vanding af din Avnbøgehæk, da den kan falde sammen, hvis den oplever for meget tørhed.