Sommerblomster

Her får du vores bud på nogle gode sommerblomster, der kan give farve og glæde i haven hele sommeren. Vi har opdelt guiden i 3 forskellige kategorier – til dem der elsker farver, til dem der elsker sydlandsk stemning og til dem der vil føle sig lidt til den kongelige side:

Til dem der elsker farver:

Hortensia
Det Danske Haveselskab har særligt udvalgt 6 hortensia på baggrund af deres gode hårdførhed og deres evne til at blomstre år efter år. De bliver kaldt for De ”6 søstre” og de hedder Alma, Bella, Dorthea, Clara, Elisa, Frida. Hortensia skal helst plantes/sættes i læ. Hvis den udsættes for meget sol og blæst vil der komme skader på blomster og blade. Du kan klippe mange buketter af dine hortensiabuske, men du bør ikke beskære dem, blot fjerne de gamle blomsterstande om foråret. Denne plante stiller krav til sin pasning, men til gengæld vil du kunne nyde tusindvis af smukke blomster, hvis du giver den de optimale forhold til at gro.

Den magiske hortensia

Vi har en plante med en blomst, der virkelig kan trylle og skifte farve hele tre til fire gange i løbet af en sæson. Denne blomst kan virkelig give dig et fascinerende farvespil i haven. Den har stærke grene og lang holdbarhed og dens smukke og kompakte blomster holder sig flotte længe til langt hen på efteråret.

”Magical Noblesse”

Stærk, hvid blomst med stor grøn rand.
Blomstens hjerte bliver grønt eller undertiden blå/rød.
Blomsten skifter farve til lysegrøn.
Fremragende kvalitet, holder sig smuk i seks måneder.

”Magical Revolution Rosa”

Skifter farve fra lysrosa til mørkerød.
Flot, kompakt plante.
Mange små blomster på hver plante.
Stærk og tåler sol og regn, er tilmed vinterhårdfør.
Fremragende kvalitet, holder sig smuk i seks måneder.

”Magical Amethyst Rosa”

Grøn blomst med rosa detaljer
Blomsten ændrer farve fra rosa til dybgrøn
Stærk og tåler sol og regn. Er tilmed vinterhård
Fremragende kvalitet, holder sig smuk i seks måneder

Til dem der elsker sydlandsk stemning:

Dipladenia

Vil du have en farvestrålende slyngeplante, der blomstrer flittigt fra forår til efterår? Med sine blanke blade og store, iøjnefaldende trompetformede blomster er Dipladenia et helt oplagt valg.
Den fås opbundet på bøjle eller som pyramide, men planten slynger sig villigt omkring grene, bambusgitter eller andet, så du kan forme planten efter dine ønsker. Som en af de få stueplanter der tåler den stærke sommersol, vil Dipladenia trives godt i boligens sydvindue. Det kræver dog at planten vandes tit og rigeligt.
Dipladenia trives dog allerbedst ved udendørs placering i kummer, krukker eller direkte i havens bede på en solrig eller halvskygget plads, når temperaturen ikke bevæger sig under 5° C. Her vil man få stor fornøjelse af Dipladenia sommeren igennem, da det er en utrolig hårdfør plante, som ikke kræver meget pasning, blot vanding i tørre, varme perioder. Af samme grund anvendes Dipladenia i stor udstrækning som prydplante udendørs i Sydeuropa. Efter tilbageskæring om efteråret kan Dipladenia overvintre lyst og køligt

Til dem der vil føle sig lidt til den kongelige side

Afrikansk Lilje – Agapanthus

 

Denne smukke plante har tidligere været forbeholdt de kongelige og derfor ses den i dag i vid udstrækning ved de danske slotte og herregårde.
Agapanthus er en særdeles hårdfør plante, der oprindeligt stammer fra Afrika. Planten klarer sig i direkte sol og kræver kun sparsom vanding. Den tåler dog ikke frost og må gerne opbevares mørkt hen over vinteren. For at få så mange blomster som muligt så giv den gødning fra det tidlige forår.
Afrikansk lilje er perfekt til dem der ikke altid liiige husker at vande planterne. Du kan godt tage på ferie i en uge, og selvom din afrikanske lilje har manglet vand, mens du har været væk, kommer den sig igen og frisker op, så snart du vander igen.

Smukke blomsterdekorationer

Kunne du ikke finde en blomst der faldt i din smag? Så husk at hos Gug Planteskole har vi også et stort udvalg af spændende og smukt tilplantet dekorationer/ krukker lavet af vores dygtige blomsterdekoratører.