Sådan får du en frisk, sund og tæt græsplæne fuldt af græs!

græsfrø

 

Giv græsset bedre betingelser end mos for at vokse 

En plæne fyldt med mos og totter af gulliggrønne mostotter liggende i bunker ovenpå plænen er ikke et smukt syn. Årsagen til mos i plænen er oftest mangel på lys, men tit vil det også skyldes mangel på kalk og den rigtige gødning. De enkelte græs planter kræver næring for at kunne vokse. Som årene går, vil jorden hvori græsset vokser blive lettere surt. Det er meget vigtigt, at kalke plænen hvert efterår/vinter eller tidligt forår. Dernæst er gødning midt marts, maj, juni og august altafgørende for, at din plæne igen kan blive tæt og græsfyldt.

Alt i alt drejer det sig om at give græsset bedre betingelser end mos for at vokse. Klipper du græsset for kort, har det svært ved at vokse sig stærkt. Sæt derfor klippehøjden op, indtil du kan se, at mosset trækker sig. På samme måde vil en fjernelse af mos i plænen hjælpe græsrødderne med at få mere luft. En plæneluftning med vertikalskærer, er en meget effektiv genoprettelse af plænen.

flot græsplæne

Hos Gug Planteskole står vi altid klar med gode råd og vejledning til at finde professionelle produkter for at genoprette din græsplæne. Lige nu har vi et pakketilbud på den eksklusive og miljøvenlige OSMO, der vil gøre din plæne både friskere og sundere, og fuld af græs!

1. Organisk Universal Plænegødning– all around gødning til græsplæner.
2. Vertigazon –  en særlig udviklet miljøvenlig plænegødning med komposterende bakterier.
3. GroGreen Lawn Sand Plæne Kur-specieludviklet til at styrke græsplænens vækst og farve hele året.

En andenen miljøvenlig måde at få en flot og mosfri græsplæne

Brug  Perlekalk fra ECO style som indeholder mikroorganismer og styrker græssets rodnet, tilpasser jordens pH- værdi og reducerer mos.

Har du spørgsmål? Kontakt os i dag!

Har du læst: