Pause midt i efteråret

Egentlig blev efterårsferien indført, så børnene kunne blive hjemme i en uge og hjælpe med til at få alle kartoflerne op af jorden og dermed sikre hele vinterens forråd af vigtig føde. I dag bruger mange familier uge 42 til at få en lille pause fra skoledagen og arbejdslivet. Denne pause kan med fordel bruges til at gå i køkkenhaven og få gravet de kartofler op, som vi fik sat til forspiring i marts måned og lagt i jorden en måned senere. Måske blev de forspirede knolde lagt i en stor spand – så skal de også høstes nu.efteraarsferie

Hold høstfest og tilbered kartoflerne sammen med børnene. Tænd et bål og lav bagte kartofler, eller kog dem let og grill dem færdige over bålet. Du kan også lave en dejlig varm kartoffelsuppe, hvor både kartofler, gulerødder og andre rodfrugter snittes og koges over bålet. Klip også nogle krydderurter i suppen og smag løbende til, så den kommer til at smage rigtig godt.

Brug også de ekstra fridage til at få lavet most af æblerne, samle valnødder og lægge dem til tørre, og gå i planteskolen for at få købt de planter, som i ønsker jer allermest. Efteråret er nemlig helt oplagt til at plante i, og nu da jorden er vandet godt igennem, kan det ikke gå galt.

Nyd naturen med en tur i skoven, hvor der lige nu er lavet om på farveskalaen, og mange af de flotte blade er faldet af træerne sammen med frøkapsler fra bog og agern. Brug naturens smukke forfald i det kreative hjørne, hvor der nemt kan kreeres hjemmelavede julekort, minibyer med kastanjefolk og dyr, kranse til fordøren og meget, meget mere.

p.s. hørt i en ”børne” køkkenhave i august måned, ”Nu har jeg spist kartoflerne i min spand med min familie 571099,-FireGlobe– kan jeg lægge en ny, så vi kan få friske kartofler til jul?”

Her Bålfad fra Eva Solo

pris : 1999,00 kr.