NY hæk vælg den traditionelle ligusterhæk, bøgehæk eller en helt anden.

vanding af planter

Skal du plante hæk?                       

Det flotte efterårsvejr har endelig fundet vej til vores breddegrader, så det skal udnyttes til en tur i haven. Der er stor aktivitet i afdelingen for hækplanter, så måske går du også med tanken om at plante ny hæk?

 

Når den gamle hæk er blevet grim

Når huset er bygget, plantes der umiddelbart efter en hæk. Sådan har vi det i Danmark. Hække skal der til, så familielivet kan holdes lidt mere privat. Rigtig mange af landets boliger er bygget for mange år siden. Husene er løbende renoveret og sat i stand både indvendigt og udvendigt. Den oprindelige hæk klippes hvert år, men det er ikke altid, at den gamle hæk er blevet udskiftet, og kan derfor tælle adskillelige årtier på samme sted.

Det er ikke altid, at 30, 40 eller 50årige gamle hække er lige kønne. Du må tilgive de stakkels planter, der årligt har forsøgt at skærme for naboer og forbipasserende – på et tidspunkt er det nødvendigt at skifte hækken ud.

 Gør jorden parat

Om du skal plante ny hæk, hvor der aldrig har vokset en hæk, eller om du først skal af med en gammel hæk, gør ikke umiddelbart den store forskel, når du skal klargøre jorden til nyplantning.

  1. væk med rodrester, store sten og rodukrudt
  2. Løsn jorden i en spades dybde – kan med fordel gøres ved at grave jorden igennem
  3. Mål op og spænd en snor, så hækken bliver lige

 Plantevalg
Vælg den traditionelle ligusterhæk eller bøgehæk. Her kan du få planter i mange kvaliteter. Barrodsplanter i forskellige højder, og lidt ældre planter med rodklump, som hurtigere danner en tæt hæk. Vær opmærksom på, at pris og kvalitet hænger sammen, så hvis du vil sikre dig en flot og kvalitetssikret hæk de næste 40 år, så gå ikke på kompromis i denne fase af dit køb.

Du kan også vælge at plante en laurbærkirsebærhæk, en stedsegrøn tuja eller cypreshæk, eller en spiræahæk, der ikke skal klippes?

Du får vejledning når du kommer ud til os.

 

Plantedybde
Du skal plante i samme dybde eller 5 cm laver end den hidtil har vokset i. Planter du for dybt eller højt, risikerer du, at planterne går ud.

Vand og gødning
Trods den meget fugtige jord i dette efterår, så SKAL du vande til efter plantning. Jorden vil efter vandingen pakke sig fint omkring rodnettet, som dermed lettere får fat og sikrer god etablering. VENT med at lægge barkflis under din nye hæk til du er sikker på, at alle planterne er kommet godt i gang med deres nye tilværelse i din have. tidligt forår vandes godt for planten har nået at starte op på. Gødning skal du først tilføre når der er blade på og planten er i vækst.

 

Læs mere om hæk og størrelser på hæk siden her ser du også priser. link her.

Har du spørgsmål? Kontakt os i dag!

Har du læst:

bekæmpelse af dræbesnegle
Effektiv bekæmpelse af dræbersnegle

Dræbersnegle er en plage for haveejere, da de æder grøntsager, ødelægger blomsterbede og invaderer græsplænen. En enkelt dræbersnegl kan lægge op til 400 æg i løbet af en sæson, hvilket hurtigt kan føre til en snegleinvasion. Her er nogle effektive metoder til bekæmpelse af dræbersnegle.