NYT vi blevet forhandler at lækre Tangprodukter fra Nordisk tang. Nordisk tang

Nordisk tang laver gourmet produkter til dagligt brug ud af havets grøntsag.
Tang indeholder omega 3 antioxidanter, vitaminer og mineraler. Masse af umami

TANG_PRINT_0063Historien om Nordisk tang

Nordisk tang aps blev etableret i foråret 2014, De starte som et samarbejde med Kattegatcentret, Havets Hus og Aarhus Universitet. og fik hurtigt lavet en risikoanalyse af det nordiske tang, da det ikke hidtil var godkendt som fødevare i Danmark. Analysen var yderst positiv, og deraf er den nordiske tang nu godkendt som fødevare. Via en videnkupon med henblik på at udvikle nordiske sushiplader, blev vi nu lynhurtig forelsket i den fantastiske nordiske tang, og det greb om sig med flere forskellige tiltag.

De har i dag en færdigudviklet tangpesto og en nordisk wakame tangsalat. Tangpestoen er allerede på markedet. Sushipladerne er stadig under udvikling.

tang_PRINT_0653 tang_PRINT_5495 tang_PRINT_5922

 

 

 

 

 

 

 


Fakta om tang
• Makroalger (i daglig tale tang) lever i havvand. Der findes mere end 300 forskellige arter i Danmark og 10.000 på verdensplan.
• Tang indeholder 10-100 gange højere koncentrationer af vitaminer og mineraler end almindelig frugt og grønt.
• Tang indeholder desuden sunde kostfibre, gode fedtstoffer (især omega3-fedtsyrer), et højt indhold af protein, sporstoffer, antioxidanter og bioaktive stoffer.
• Høstsæsonen starter i april-maj og slutter sidst i august – alt efter det aktuelle års temperatur.

Nogle af de produkter der forhandles i Gug Planteskole er:
tangTørpesto9699 søl15g Tang olie

 

 

 

 

Hvad kan det:

Sukkertang: Afbalanceret saltsmag, men også sød/syrlig pga af det store
indhold af sukkerstof (deraf navnet).

Søl: Tangen med størst indhold af umami, også den tangtype vi kalder
’havets bacon’. Vores søl er fra Island, hvor den har været igennem en
særlig, naturlig fermentering, der gør den ekstra delikat.

Blæretang: Meget højt indhold af antioxidanter. Det er samtidigt den
tangtype, der er mildest, og nemmest at at arbejde med / integrere i
madlavningen. Højest intensitet af skaldyraroma.

Savtang: Nøddeagtig, Middel saltsmag

Trøffeltang: Den har tydelige nuancer af den ‘rigtige’ trøffel, og skal også
kun bruges i ganske små mængder.

Buletang: intense og kraftige havsalt-smag, er en sund og lækker erstatning
for alm. salt.