Hverdage: 09-17.30 - Lør/Søn/Helligdage: 10-16

  Slip for mos og få en grøn og tæt græsplæne

  grøn og tæt græsplæne

  En græsplæne fyldt med mos og totter af gulliggrønne mostotter liggende i bunker ovenpå plænen er ikke et smukt syn. Årsagen til mos i plænen er oftest mangel på lys, men tit vil det også skyldes mangel på kalk og den rigtige gødning.

  Alt i alt drejer det sig om at give græsset bedre betingelser end mos for at vokse. Her får du vores tips til hvordan du får en frisk, sund og tæt græsplæne uden mos.

  5 gode råd til at slippe af med mos i græsplænen

  – Det er lettest at fjerne mosset i marts og april, da mospuderne ofte sidder løst.
  Når du fjerner mosset fra græsplænen, vil det give græsrødderne mere luft, hvilket i sig selv vil styrke græsset.

  – Riv blade af med en gummirive og tjek jordens pH- værdi. Den rette pH – værdi skaber bedre betingelser for græsset til at gro og gødning optages bedre. Det medvirker til en smuk og tæt græsplæne uden mos. Du kan købe en test og foretage pH – målingen selv, eller du kan tage noget jord med fra haven og få lavet en jordanalyse hos os gratis. Typisk laver vi denne prøve i marts. Kontakt os, hvis du vil høre, hvornår vi laver pH målinger i planteskolen. Læs mere om pH – måling og hvorfor det er vigtigt.

  -Klipper du græsset for kort, har det svært ved at vokse sig stærkt. Sæt derfor klippehøjden op, indtil du kan se, at mosset trækker sig.

  -Jernvitriol blev brugt i mange år for at bekæmpe mos. Reglerne er dog blevet skærpet omkring brugen af jernvitriol, og siden juni 2018 må private ikke længere bruge dette middel. Vi kan anbefale Gro Green Lawn Plæne kur fra Osmo, der indeholder jern og har lignende virkning på græsplænen som jernvitriol og giver græsset en sund grøn farve. Brug plænekuren i foråret for at bekæmpe og forebygge mos i græsplænen.

  -Som årene går, vil jorden hvori græsset vokser blive lettere sur. Derfor kan det være vigtigt at kalke plænen hvert efterår/vinter eller tidligt forår.
  Dernæst er gødning midt april, midt maj, primo juni og august altafgørende for, at din plæne igen kan blive tæt og græsfyldt.

  Er du i tvivl om, om  du skal vælge organisk eller kunstgødning? Læs mere om fordelene og ulemperne ved organisk og kunstgødning her.

  Har du spørgsmål? Kontakt os i dag!

  Vi står altid klar med gode råd og vejledning til at finde professionelle produkter for at genoprette din græsplæne.

  Besøg os på Indkildevej 17 i Aalborg SØ, eller i vores webshop www.shop.gugplanteskole.dk

  Dit navn (skal udfyldes)

  Dit telefonnummer (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Emne

  Din besked

  [captcha_bank_text]

Gug Planteskole

Gug Planteskole