Vidste, du at rabarber egentlig er en grøntsag, rent botanisk?

Ikke nok med at den kan indgå i regnskabet om de anbefalede 600 gram frugt og grønt om dagen, men den kan også prale med hele 13 mg C vitamin og 12 mg magnesium per 100 gram.

Man kan godt sige at rabarber er en ret ny plante i Danmark, da den først kom til landet i 1835. Rabarber er blevet populær gennem tiden og den bruges flittigt både i rabarbertærter, lagkager og i kompot. Mulighederne for at anvende bladstilkene stopper dog ikke der. Rabarber kan også bruges til marmelade, syltning, saft og endda is.

Vil du dyrke én af havens nemmeste afgrøder, så er rabarber et godt bud!

Rabarber er en af havens nemmeste afgrøder at dyrke og særdeles velegnet til vores nordlige klima. Hvis du en nybegynder i haven, så er rabarber et rigtig godt bud på en starterplante. Du vil opnå de bedste resultater ved at plante dem i næringsrig jord. De er også nemme at høste, når blot rabarberstilkene trækkes forsigtigt. Du skal kassere de grønne dele, da det kun er stilkene, der er spiselige.

Der findes mange forskellige sorter af rabarber og de varierer i smag, tidlighed samt farve.

Nogle er tidlige og andre er sene. Nogle er små og med fine stilke som f.eks. jordbærrabarber, andre kan vokse næsten op til halvanden meter.Der findes tidlige, middeltidlige og sene rabarber. Når du skal vælge hvilke sort du skal have i din have, er det afgørende, hvad du vil bruge rabarberne til. Kunne du f. eks godt tænke dig at høste nye fine stilke gennem hele foråret? Så er det en god ide at vælge to tidlige, to mellemtidlige og to sene sorter.

Hvis du vil fryse rabarberne ned, så er det bedst at vælge sorter såsom ”Canadian Red, ”Timberley Early” og vinrabarber, da de er fryseegnede. Hent dine rabarber hos Gug Planteskole, så får du også nogle gode råd og fif til hvordan du kan give dine rabarbere et forspring ved at vælge den rigtige sort, gødning samt tips til plantning.

       Kort fortalt:

  • Rent botanisk er rabarber en grøntsag.
  • Der findes tidlige, middeltidlige og sene rabarber sorter.
  • Man kan høste bladstilke allerede efter 1 år i haven.
  • Høsttidspunktet for rabarber er hele foråret og frem til Sankt Hans.
  • Plant med afstand på 1 m mellem hver plante.
  • Skulle planterne danne blomsterstængler, så klip dem af ved basis.