Fugle i haven

Hvis du drømmer om flere fugle i haven, skal du skabe de rigtige forhold for at tiltrække dem. Her får du vores gode råd om fugle i haven, og hvordan du kan få flere af dem på besøg i din have.

Fugle er ikke blot hyggelige at se på, men de gør også stor nytte i haven ved at spise mange skadelige insekter, så der er bestemt en fordel i at indrette haven fuglevenligt. Når du skaber de rette forhold til fuglene, kan du udover de almindelige fugle, også have held med at tiltrække nogle af de sjældne fugle i haven.

Sådan får du flere fugle i haven 

Her er der 4 vigtige ting, du skal være opmærksom på, når du vil indrette haven for at tiltrække flere fugle:

  • Fuglevenlige træer og buske
  • Vand til fuglene
  • Fuglekasser
  • Fuglefoder

Hvis du vil tiltrække flere fugle i haven, er det vigtigt at plante fuglevenlige træer og buske, hvor fuglene kan bygge rede, få mad og kan skjule sig. Plant derfor gerne flere træer og buske såsom som f.eks. røn, hassel, paradisæble, hyld, bærmispel og taks. Lad også en del af haven være ”vild” og lad være med at rydde for meget op. Dette skaber generelt gode forudsætninger for mere liv og fremmer biodiversiteten i haven.

Hvad skal man fodre havens fugle med? 

Sæt fuglekasser op, hvor fuglene kan få deres unger og sæt fuglefoderbrætter eller fodreautomater, hvor fuglene kan få noget mad. Du vil tiltrække flere fugle ved at varierer fuglefoderet. Fuglene foretrækker mejsekugler med højt fedtindhold, og frøblandinger med stor andel af fed solsikke, hampefrø og peanuts. Du kan selv lave en blanding ved at købe de ovennævnte. Alternativt kan vi anbefale gourmetblanding, hvis du vil kræse for havens fugle hjemme ved dig.

Vand til havens fugle

Frøædende fugle har som følge af deres tørre kost et stort behov for at drikke.  Det er derfor vigtigt, at du sørger for, at der er vand i haven, da fuglene har brug for vand året rundt. Det kan være i form af en havedam eller et fuglebad. Husk at rengøre fuglebadet og at tilføre friskt vand regelmæssigt.

Sjældne fugle i haven

Følger du disse råd, vil du helt sikkert tiltrække havens fugle, og hvis du er ekstra heldig, får du måske nogle af de sjældne fugle at se i haven. Men vidste du, at det også er muligt at tiltrække pindsvin i haven eller invitere egern forbi? En af pindsvinets livretter er dræbersnegle og mus, så er du træt af dræbersnegle, der æder dine stauder, er det en god ide at sætte et pindsvinehus i haven. Se pindsvinehuset her.

Du kan invitere egern forbi din have ved at sætte en egernfoderkasse op, og se hvordan egern selv åbner låget og forsyner sig til fornøjelse for både egern og tilskuer. Egernet elsker nødder med skal og solsikkefrø, så husk at købe en egernfoderblanding.

Har du spørgsmål? Kontakt os i dag!

Har du læst: