Som led i den landsdækkende Havebørn fik vi i Maj besøg af Vejgaard Øster Skole

Målet for havebørn: Er at få børnene til at interessere sig for haver. For at undgå at generationer går tabt i haven og den viden.
Den skal være en naturlig del af børnenes opvækst – de skal være vores nye ambassadører.

Vidhavebørn1ste du at…
dårlig bestøvning giver majskolber
med ”punkterede” kerner?

Dagen var fyld fra kl. 9 til 11.30

• Med Rundvisning og fortælling om en planteskole og hvordan vi skoler planter så de er klar til haverne.
  • Såning af majs og fortælling hvorfor de ikke giver majs hvis de ikke bestøves.
  • Løb i planteskolen med kend dit blad, gæt en stedsegrøn, beskriv en blomst, mm.
  • Blande spagnum og plantning af solbær der i samt forklaring på en barrodsplante og hvordan den gror.

Efter madpakke spisning gik turen igen hjem til skolen for de 63 4. klasser, hvor der blev fulgt op på majs forsøget og forhåbentligt plante en masse solbær buske hjemme hos de fleste.

skolebesøg1

Er din klasse eller skole – børnehave interesseret så kontakt os så vi kan sammen sætte en dag for jer.

Se flere billeder på siden børn i haven HERskolebesøg