danske havecentre

Giv børnene glæden ved arbejdet med jord, vand og planter.

Masser af aktiviteter i det tidlige forår

Børn kan opleve stor glæde ved at lære hvor maden kommer fra og ved at se tingene gro. Det er et sjovt og overskueligt projekt for hele familien, der vækker børns nysgerrighed på grøntsager og madlavning. Som en planteskole ligger det os tæt på hjertet, at involverer børn i haven, og vise dem, hvordan haven dyrkes. I samarbejde med vores brancheforening, Danske Havecentre, uddeler vi nu hæftet HaveBørn, der indeholder informationer om havedyrkning i børnehøjde.

En af årets første aktiviteter i haven er at købe frøposerne og så frøene i potter og priklebakker. Når du starter sæsonen med at så allerede fra februar måned, kan du nå at frembringe dine egne planter frem til høst med succes.

For at gøre det nemt og overskueligt for dig, har vi sammensat 2 børnepakker, så I kommer godt fra start. Vi håber at, I bliver glade for pakkerne, og du er som altid velkomne til at kontakte os hvis du har spørgsmål.

1 stk. såjord (8 liter)
1 stk. minidrivhus
3 stk. frøbreve – økologisk majs, økologisk agurk, alpejordbær.
1 stk. Have Børn hæfte.

Pris 95,-

Bestil pakke 1 til levering eller selvafhentning.

1 pakke læggekartofler (en tidlig sort)
1 stk. junior spade
1 stk. 2 ltr. vandkande
1 stk. Have Børn hæfte.

Pris 150,-

Bestil pakke 2 til levering eller selvafhentning.

Ideer til at gøre haven mere spændende for børn

blomsterfrø
  1. Brug naturlige legeredskaber

Denne ide er meget simpel, enkel og billig. Brug en træstamme som balancebom midt i haven. Det perfekte redskab til at udvikle børnenes motorik og balance. Træstubbe kan også bruges som “sikre steder” i lege som ”jorden er giftig”.
    En død træstamme er også et attraktivt sted for mange spændende insekter, og børnene elsker at udforske dem.

2. Lav et krible krable insekthotel sammen
    Et skønt og overskueligt familieprojekt,  som børnene vil elske. Find diverse stængler, kogler, bark, hø, mos, grene, hullede mursten og lignende.

Sådan gør du:
    – Byg rammen af gamle brædder
    – Skab forskellige rum og fyld dem med de materialer I har samlet.
    – Sørg for, at der er små huller i de enkelte rum, hvor hotelgæsterne kan gemme sig.
    – Placér krible krable hotellet i skyggen.

Er du ikke så meget til ”gør – det – selv” projekterne, kan du bestille et færdiglavet insekthotel her.

3. Plant bærbuske
    Plant bærbuske i haven sammen med børnene. Bær er perfekte til at blive at blive plukket af små børnehænder, og så smager de også himmelsk. Bærbuske er generelt nemme at dyrke og samtidigt er de tætpakket med vitaminer og antioxidanter. Sortimentet af bærbuske varierer, men du kan se nogle af vores bærbuske i vores webshop her.

træstamme til haven

Har du læst: