Gratis måling af jordens pH

Ph maaling

Mål jordens pH i haven og få en frodig og sund have

Jordens pH-værdi kan have afgørende betydning for hvor frodig din have er, og hvis jorden har en forket pH-værdi, kan planterne ikke optage næring fra gødning, og det er både synd for planterne og spild af dine penge. Det handler ikke om at pH – værdien skal være så høj som muligt, men at tilpasse pH værdierne alt efter hvilke planter du dyrker. En pH – prøve kan afklare om din jord har den rette pH værdi alt efter hvad der dyrkes.

Hvis du skaber balance i havejorden, vil du give planterne de optimale betingelser for at vokse sig sunde og stærke! Der er især tre områder i haven, hvor du med fordel kan være opmærksom på jordens pH:

Græsplænen
Hvis du drømmer om en grøn og tæt græsplæne fri for ukrudt og mos, så er det en god ide at tjekke plænens pH værdi, og afklare, om den skal sænkes eller hæves. Grav en pose jord op og kig fordi planteskolen, så kan en gartner vejlede dig i hvordan du får en sund og tæt græsplæne ved at rette på jorden pH værdi.

Køkkenhaven
For at få mest ud af din køkkenhave, bør du kende din jord og ikke mindst vide, hvordan den kan forbedres. Hvis jorden er for sur med lav pH, bør den hæves for at give afgrøderne de optimale betingelser for at gro. Du skal også være opmærksom på, om jorden er tung og meget lerholdig eller for sandet. Grav en lille pose fra køkkenhaven op og kig forbi planteskolen, så vil én af vore gartnere vejlede dig i hvordan du forbedrer køkkenhavens jord.

Surbedet med rododendron og hortensia
Jordens pH værdi i surbundsbedet er altafgørende for at dine hortensia og rhodendron trives og strutter af sundhed, grønne blade og overdådig blomstring. Det er også vigtigt, at jorden i surbedet har den korrekte pH værdi for optagelsen af gødning som sikrer den optimale vækst og trivsel af planterne.

Gratis måling af jordens pH værdi

Du kan  få gratis måling af din jords pH – værdi hos os samt kvalificerede råd fra vore gartnere om hvordan du retter pH- værdien. Du kan også blive vejledt i, hvordan du forbedrer jorden, og hvilken type gødning, der vil være optimal til plænen, køkkenhaven, surbedet m.m, så du får en sund og frodig have. Vore dygtige gartnere står naturligvis klar til at give dig kvalificerede råd til, hvordan du retter pH – værdien hvis nødvendigt, samt vejlede dig om gødning af græsplænen, køkkenhaven og højbedet. 

Sådan gør du: 

  • Book en tid i formularen nedenunder.  
  • Grav en lille pose med jord fra plænen, køkkenhaven, surbundsbedet eller alle 3 steder og mød op i planteskolen på Indkildevej 17 i Aalborg på det tidspunkt du har reserveret. 

Har du ikke mulighed for at komme forbi planteskolen, kan du selv måle jordens pH ved at købe et pH – målings sæt. Det er nemt at bruge, og der medfølger en grundig vejledning. Bestil pH jorbundtest her. 

Gratis Ph Måling
Name
Name
Fornavn
Efternavn
pH maaling

Har du spørgsmål? Kontakt os i dag!

Har du læst: