Årets frønyheder –
Mere albuerum til spiseligt og økologisk

Det spiselige er stadig med at til reagere blandt Weibulls frønyheder. Ligeså er interessen for økologi stadig stor. Storbladet basilikum, oval radise og tidlig ”stor” spinat komplementere det økologiske sortimentet. Selv årets nye blomster fanger øjets opmærksomhed. Her findes blandet andet klatrende og rigt blomstrende Torneroses kjole og dunborstgræs som bidrager med magi i haven.

Pærelet – helt enkelt!

Ærter og squash er sorter som kan få alle til at føle sig som en professionel dyrker. To nye squash, lysegrøn ’Genovese’ og gylden ’Gold Rush’ forstærker sortimentet med en herlig frisk smag. Den letdyrkelige ært ’Desirée’ har dybe mørkelilla bælge og kan egentlig godt dyrkes tidligt som sukk-erært og senere som marvært. Selv den flerårige skovsnæppe ’Bloody Dock’ er let dyrkelig og en fin grøntsag med let syrlig smag når den dyrkes tidligt på sæsonen. De røde blad nerver gør den til et friskt udråbstegn i salaten!

Økologisk trio giver merværdi

Årets økologiske nyheder omfatter en meget yndet og storbladet basilikum ’Genovese’, ovale radise ’French Breakfast’ och spinat ’Early Giant’. Den senere sort gør sit navn ret med spinatblade så stor som hånden ’Early Giant’ trives bedst ved dyrkning ved lavere temperatur og kan derfor dyrkes tidligt om foråret men også om efteråret med rigtig godt resultat.

Blomster  og spiseligeblomster med pondus

Nogle færre i antal, men lige så tiltalende er årets blomsternyheder. Scabiosa ’Deep purple’ er en meget populær etårig med smukke mørke blomster. Fin alene i bedet, men også god med andre kraftfulde blomster. Torneroses kjole ’Purple Bells’ er fantastisk, tætvoksende og hurtig klatrende. De smukke blomster i rosa lilla toner bliver hurtigt en  ”favorit” i haven!  Også klokkeranken ’Alba’ er en hurtig voksende klartrende som fortrækker at blive sået tidligt. De hvide blomster kommer frem i august og byder på en fantastisk sensommer – og efterårs blomstring.

En mere diskret variant er den flerårige dunborstgræs, et smukt alternativ med lette toppe som svejer i vinde og glinser i solens lys. Den meget fine miniviol ’Plums & Peaches F1’ giver blomster i lilla, ger blommor i lila, rust, hvid og lyserød og står fra tidlig forår til efteråret hvis den får lov at vokse i let fugtig jord samt skygge. Blomsterne sår gerne sig selv og kommer igen hvert år.

Spiselige blomster på bordet Der er virkelig mange andre blomster, der både smager godt og ser skønne ud på middagsbordet. Dild, gladiolus, morgenfrue, squash, tallerkensmækker og tagetes (findes i mange slags) er bare nogle eksempler. De er alle etårige og kan sås nu; inde og senere plantes ud – eller direkte ude på voksepladsen.
Se mere og bliv inspireret på Isabellas på dette link.