Hverdage: 09-17.30 - Lør/Søn/Helligdage: 10-16

Børn i Haven

Giv børnene mulighed for at opleve glæden ved at lære via arbejdet med jord, vand og planter.

Det er vigtigt at vores børn får en glæde ved at bruge haven – det kunne være sjove huler, fantasiland i sandkassen, råhygge ved bålet, eller prøve at dyrke jorden, med den forståelse det giver at se noget spire og gro. Det kunne være lægge kartofler, så radiser, plante jordbær eller en krydderurter kasse der giver duft og urter både børn og voksne får glæde af. Det er jo trods alt børnene, der skal fastholde den næste generations haveglæde og forståelse for vores natur.

Projekt havebørn i samarbejde med Dansk Havecentre

Danske Havecenter lancerede i foråret 2016 www.havebørn.dk – en hjemmeside der giver masser tips og ideer til leg og aktiviteter i haven for både børnehavebørn og skolebørn. Der vil du finde læreplaner der støtter op om seks projekter: kartoffeleksperimentet , majseksperimentet , spis blomsterne , red sommerfuglene, kom tæt på insekterne og sådan får du masser af krydderi”
Hjemmesiden www.havebørn.dk er målrettet lærer og pædagoger, men den kan også bruges som inspiration til dig der vil involvere børnene i din egen have.
Hos Gug Planteskole synes vi rigtig godt om initiativet fra danske havecentre til involvere børnehavebørn og skolebørn i haven og er medvirkende i projektet. Er du lærer eller pædagog, der godt vil gøre brug af læreplanerne lavet til projekt have børn? Så tag meget gerne fat i os for at høre hvad vi kan tilbyde- vi vil nemlig rigtig gerne hjælpe jer i gang!

Læs mere om projektet her

3 ideer til sjov med børn i haven

Afslapning

Skab en dejlig hyggekrog til både voksne og børn med en Cacoon, som er en slags hængekøje.
Den kan bruges som en gyngestol, et gemmested eller et fristed til afslapning til store og små.
Lige nu kan du spare op til 50 % på vores cacooner. Begrænset antal og tilbuddet gælder så længe lager haves.

 

Lav en pilehytte- børnene vil elske det! 

Denne fremgangsmåde tager udgangspunkt i en rund pilehytte med en diameter på 2 meter og en åbning/indgang på 1 meter (se tegning). Til hytten anvendes almindelig båndpil, Salix virminalis.

Denne piletype har ca. 20 cm lange og smalle blade og er meget kraftigvoksende. Den tåler meget kraftig beskæring.
Til en hytte af denne størrelse skal der plantes 6 løbende meter pileplanter. Planterne sættes med en afstand på 20 cm og bør plantes dybt. 10 cm.
Købes som barroder planter hos os fra oktober til april og plantevejledning medfølger.

Pasning
Der skal vandes løbende og efter behov. De første to år efter plantning er det vigtigt at renholde imellem planterne. For at holde på fugt og holde ukrudt væk, kan der lægges 5 cm bark imellem planterne hele vejen rundt i cirklen. Pileplanterne kan flettes eller bindes sammen i toppen, når de har nået den ønskede højde (se tegning).

ideer ti

Pilehytte

Brug naturlige legeredskaber

Denne ide er meget simpel, enkel og billig. Brug en træstamme som balancebom midt i haven. Det perfekte redskab til at udvikle børnenes motorik og balance.
Træstubbe kan også bruges som “sikre steder” i lege som ”jorden er giftig”.
En død træstamme er et attraktivt sted for mange spændende insekter og børnene elsker at udforske dem.

Børnenes køkkenhave

Børn kan opleve stor glæde ved at lære hvor maden kommer fra og ved at se tingene gro. Derfor er det en rigtig god ide at lade børnene få deres egen køkkenhave. Du kan vælge selv at spire frø og plante ud, men hvis du vil gøre det endnu nemmere for dig selv så køb en bakke med enten salat, kål, porrer, bladselleri, asparges m.m., der er klar til at blive plantet ud. Du kan købe frø hos os fra januar til august, og bakker med grøntsager klar til udplantning kan købes fra april til juni.

 

 

Havebørn i samarbejde med Dansk Havecentre

Vi vil gerne give børnene mulighed for at opleve glæden ved at lære via arbejdet med jord, vand og planter.

Danske Havecentre lancerede i foråret 2016 www.havebørn.dk – en hjemmeside der giver masser tips og ideer til leg og aktiviteter i haven for både børnehavebørn og skolebørn. Den er målrettet lærere og pædagoger, men den kan også bruges som inspiration til dig der vil involvere børnene i din egen have.

Hos Gug Planteskole synes vi rigtig godt om initiativet fra Danske Havecentre til at involvere børnehavebørn og skolebørn i haven og er medvirkende i projektet.
Er du lærer eller pædagog, der godt vil gøre brug af læreplanerne lavet til projekt havebørn? Så tag meget gerne fat i os for at høre, hvad vi kan tilbyde – vi vil nemlig rigtig gerne hjælpe jer i gang!
Læs mere om projektet her

Send en uforpligtende forespørgsel

Dit navn (skal udfyldes)

Dit telefonnummer (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked

Gug Planteskole

Gug Planteskole