Hverdage: 09-17.30 - Lør/Søn/Helligdage: 10-16

Frø - nyheder til haven

Årets frønyheder hos Gug Planteskole

Interessen for økologiske frø er stigende og vores svenske leverandør af frø, Nelson Garden, har endnu engang i år udvidet frøsortimentet med 28 frønyheder og hele 18 af dem er økologiske. Hos Gug Planteskole finder du mindst 70 økologiske frøsorter – blandt andet basilikum frø, broccoli frø, flere sorter bønne frø, mange forskellige sorter agurk frø, gulerod frø, radiser frø, tomat frø, ærter frø og mange flere. Udover det store sortiment af grøntsags frø har vi også et stort udvalg af blomster frø.

Årets frønyheder er bl.a. `Flambo` bønner, `Teresa` aubergine, `Westlandse Lange Rode` chilipeber. Se alle frønyheder i vores webshop

frø nyheder
frø gug plante
frø nyheder

Gå på opdagelse og bliv inspireret til den kommende plantesæson i vores webshop, hvor du kan finde næsten 800 plantefrø. Besøg os i planteskolen eller bestil online – vi leverer direkte i din postkasse.

Hvorfor skal du forkultivere?

Det er flere gode grunde til at forspire / forkultivere frø og det er absolut besværet værd. Ved forkultivering af frø får du:

  • Længere vækstsæson
  • Blomsterne og grøntsagerne tidligere i gang.
  • Du undgå at så for mange frø og for tæt, for derefter at skulle luge det meste væk.
  • Du kan komme i gang længe før der er ordentligt plantevejr udenfor.
frø gug plante

Frøforspiring –  sådan får du succes 

  1. Så altid frøene i såjord, den indeholder sand og meget sparsom næring og er beregnet til at give frøene den bedste start. Alm. muld er ikke egnet til forspiring da den er for næringsholdig og du risikerer at rødderne bliver svedet.  Rødderne skal have plads til at udvikle sig – husk at så frøene med den afstand, der står på pakken.
  2. Så frøerne i fugtig såjord, tryk jorden let, så frøene kommer i kontakt med jorden og dæk dem til sidst med ganske lidt jord.
  3. Hold jorden let fugtig og sørg for at den ikke tørrer ud – i starten er det nemmest at bruge en forstøver.
  4. Placér såbakkerne lyst, men ikke i direkte sol.
  5. Tildæk bakkerne let og overvej eventuelt en varmemåtte. Når frøene er spiret, skal du fjerne overdækningen og sænke temperaturen
Gug Planteskole

Gug Planteskole