Åbent i hverdage: 09.00 - 17.30, Lør/Søn/Helligdage: 10:00 - 16:00.
solbær-gug-planteskole

Solbærbuske

Solbær (Ribus nigrum) er det mest vitaminrige bær i haven.
Solbærbuske er nøjsomme planter, og er som langt de fleste bærbuske dejligt nemme at dyrke. Busken blomstrer smukt allerede fra sidst i april, og den er meget dekorativ. Planten er selvbestøvende og både vinden og nytteinsekterne hjælper til i processen. Solbær modner i juli- august med sunde og saftige sorte bær, der sidder på lange klaser.

Gartnertips om solbærbuske

-Når bærbusken skal udplantes, så plant den i samme dybde, som de har stået i potten.
-Selvom solbær i sin oprindelse er en skovplante, der har indrettet sig til at nøjes med det sparsomme lys der kommer gennem trækronerne,  trives den bedst (som navnet også antyder) i sol.
-Det er en god ide at holde ukrudt væk fra buskens krone. En nem måde at gøre det på er at dække jorden med barkflis – den vil holde ukrudtet væk og som sidegevinst vil den holde bedre på fugten.
– Busken bør forynges årligt ved at fjerne omkring 1/3 del af grenene. Begynd med de ældste grene – det er de mørkeste- og dem der ligger hen ad jorden. Solbær må kun beskæres, mens der er blade på busken.

Gode, sunde solbær sorte:

Solbær ’Titania’ med store bær i juli-august. En sund og utrolig frugtbar sort. Meget kraftig opret voksende.
Solbær “Big Ben” giver store, søde, saftige bær. Modner i midten af juli.
Solbær ’Polar’ er en lav og tæt busk med bærrene siddende i korte klaser. Tidlig sort.

 

Trulli

Vær den første til at få vores attraktive tilbud! Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv inspireret og klogere på alt omkring havelivet.

Gug Planteskole

Gug Planteskole