Hverdage: 09-17.30 - Lør/Søn/Helligdage: 10-16

6 ideer til hyggelige aktiviteter i efterårsferien

tips til kreativ efterårsferie

Efteråret er en oplagt årstid til at nyde udelivet og bruge naturen til at være kreativ. Her får du 5 ideer til hyggelige aktiviteter i efterårsferien.

1.Traditionelle kastanjedyr

Frugterne på mange af vores træer falder til jorden lige nu, og det er oplagt at samle nogle håndfulde og komme i lommen. De smukke kastanjer, de flotte valnødder, de glatte agern fra egetræer og de runde hasselnødder. Der skal ikke meget til for at sammensætte træfrugterne til fine fantasidyr med tændstikker. Da skallen er meget hård, kan det være en fordel at finde en lille fin skruetrækker frem, så man kan forbore hullet. Alternativt kan man bruge en limpistol til at samle kunstværkerne.

2. Efterårsløv

Indsaml store, små, savtakkede, ovalformede, gule, orange eller rødlige blade. Bladene kan bruges til mange ting. Du kan presse dem, så de i tørret form kan dekorere lykønskningskort eller bruges til en løvfalds-decoupage, hvor du maler et tyndt lag lim over bladene. Du kan bruge dem til at lave en fin krans eller du kan tegne på dem med posca-tusser.

3.Lav mad over bål

Man kan komme helt ned i tempo af at sidde og betragte flammer og gløder, og når vi bare alle lugter af bålrøg, gør det ingenting. Bag snobrød, rist skumfiduser, men prøv også at varme suppe over den åbne ild.

Opskrift på brændenældesuppe
    5 – 6 dl brændenældeblade (helst topskud)
    2 løg
    5 fed hvidløg
    2 porrer
    4 spsk jomfruolivenolie
    1½ l grøntsagsbouillon
    salt og peber

Brændenælderne hakkes i fine stykker, løg og porrer skæres i mindre stykker. Grøntsager og brændenælder brunes i den varme olie inden grøntsagsbouillon hældes ved. Når suppen har simret i ca. 20 min. er den klar.

5. Udhul og dekorer græskar

Den 31. oktober fejrer vi Halloween. En skræmmende oplevelse for mange børn og barnlige sjæle, og traditionen tro skal der udhules græskarhoveder. Hvis du pensler alle sårflader med Atamon, vil du kunne forlænge hovedets holdbarhed med ca. 10 dage. Alternativt kan du bruge helt almindelig olie eller kokosolie. Olien virker som et beskyttende lag mod forrådnelse og udtørring, så du kan have glæde af det udskårne Halloween græskar i længere tid.

6. Kom til skattejagt hos Gug Planteskole d. 16. og 17. oktober

I samarbejde med ECOstyle inviterer vi d. 16. og 17. oktober til en sjov skattejagt for hele familien. Deltag i den sjov skattejagt og vind billetter til zoologisk have eller et flot insekthotel.
    * Der uddeles godteposer til de første 50 børn.

Besøg os på Indkildevej 17 i Aalborg SØ, eller i vores webshop www.shop.gugplanteskole.dk

Dit navn (skal udfyldes)

Dit telefonnummer (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)